Skocz do zawartości

[Sakwy] Miejskie sakwy

alkamid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżdżenie z plecakiem zaczyna być niewygodne, gdy robi się ciepło - plecy za szybko się pocą. Pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem byłyby sakwy (lub sakwa), którą mógłbym w łatwy sposób przymocować i odczepić, a poza rowerem spełniałaby funkcję plecaka/torby na ramię.

Zazwyczaj musiałbym tam zmieścić z dwie książki, dwie kanapki i litrową butelkę. Jednak zdarza się, że potrzebuję wziąć ze sobą więcej sprzętu, np. dodatkowe ubranie lub laptopa. Taka sakwa musi mieć więc około 30l pojemności, ale nie jest warunkiem koniecznym, by była specjalnie przystosowana do przewozu laptopa. Nie musi być też bardzo wodoszczelna (tak jak np. Crosso Dry, które bardzo sobie chwalę), bo maksymalny czas jazdy w razie deszczu to 20-25min.

Czy możecie mi coś polecić? Znalazłem tutaj ciekawą kategorię: http://www.szumgum.com/category/akcesoria-rowerowe-sakwy-miejskie, może któraś z tych odpowiadałaby moim potrzebom? Nie chciałbym wydać więcej niż 200zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...