Skocz do zawartości

wyjazd wakacyny płw. Iberyjski

ZanSijan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Z racji nadchodzących wakacji czas zająć się ich organizacją. Myślę, że koncepcją do zrealizowania jest podróż przez Hiszzpanie i Portugalię. Sam jestem z Siemianowic Śląskiech i zastanawiam się czy w rejonie znaleźli by się chętni na takie przedsięwzięcie. Napisałem już ogłoszenie w dziale ekspedycje, a nuż wśród sąsiadów ktoś będzie chętny :)

Postaram się opisać po trochu co mam na myśli:

Termin: druga połowa lipca-pierwsza połowa sierpnia (termin jest do uzgodnienia)

Trasa: wylot z Polski do Hiszpani, jazda wzdłuż wybrzeża przez Portugalię i z powrotem do Hiszpanii na samolot do Polski.

Cena: ~700 zł za transport jest kosztem nie do przeskoczenia, w tej cenie dwa bilety + dwa rowery. Pozostałe koszty to jedzenie na miejscu, kupowane oczywiście w marketach ew. coś gotowego.

Sposób jazdy: Doświadczenie mówi, że mocno uzależniony od temperatury i zwiedzania. W granicach 100 km dziennie, jak jest co oglądać na pewno mniej, jak nie może trochę więcej. Ogólnie motywem przewodnim są wakację i miłe spędzanie czasu a nie obóz kondycyjny.

Noclegi: Najprzyjemniej jak tylko się da czyli pod gwiazdami, może być namiot, do uzgodnienia.

Szczegóły trasy: Alicante-Malaga-Giblartar-Faro-Lizbona-Porto-Madryt. Jazda oczywiście podrzędnymi drogami z taflą morza w zasięgu wzroku, o ile to możliwe.

Jakby ktoś był zainteresowany albo miał pytania szczegółowe, zapraszam ! :)

Pozdrawiam

Łukasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...