ZanSijan Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Hej, Z racji nadchodzących wakacji czas zająć się ich organizacją. Myślę, że koncepcją do zrealizowania jest podróż przez Hiszzpanie i Portugalię. Sam jestem z Siemianowic Śląskiech i zastanawiam się czy w rejonie znaleźli by się chętni na takie przedsięwzięcie. Napisałem już ogłoszenie w dziale ekspedycje, a nuż wśród sąsiadów ktoś będzie chętny Postaram się opisać po trochu co mam na myśli: Termin: druga połowa lipca-pierwsza połowa sierpnia (termin jest do uzgodnienia) Trasa: wylot z Polski do Hiszpani, jazda wzdłuż wybrzeża przez Portugalię i z powrotem do Hiszpanii na samolot do Polski. Cena: ~700 zł za transport jest kosztem nie do przeskoczenia, w tej cenie dwa bilety + dwa rowery. Pozostałe koszty to jedzenie na miejscu, kupowane oczywiście w marketach ew. coś gotowego. Sposób jazdy: Doświadczenie mówi, że mocno uzależniony od temperatury i zwiedzania. W granicach 100 km dziennie, jak jest co oglądać na pewno mniej, jak nie może trochę więcej. Ogólnie motywem przewodnim są wakację i miłe spędzanie czasu a nie obóz kondycyjny. Noclegi: Najprzyjemniej jak tylko się da czyli pod gwiazdami, może być namiot, do uzgodnienia. Szczegóły trasy: Alicante-Malaga-Giblartar-Faro-Lizbona-Porto-Madryt. Jazda oczywiście podrzędnymi drogami z taflą morza w zasięgu wzroku, o ile to możliwe. Jakby ktoś był zainteresowany albo miał pytania szczegółowe, zapraszam ! Pozdrawiam Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.