cichy791 Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 siema. kupiłem rok temu kolarke i moje koła nieco się po centrowały od tamtego czasu. Wiecie jak jakimś "domowym sposobem" można je od centrować ? czytałem na necie że można to zrobić w sklepie za parę groszy ale nie jestem pewien czy w moim mieście jest takie coś możliwe, chodzi tutaj o miasto Radom. proszę o pomoc pozdrawiam cichy
Mod Team sznib Napisano 22 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2011 Kupujesz klucz do nypli i centrujesz. W kolarce masz zapewne hamulce szczękowe, co ułatwia sprawę, bo klocki hamulcowe robią za znaczniki. Idealnie nie zrobisz (do tego trzeba centrownicy), ale do jazdy będzie. Poradników jak centrować mnóstwo, tu np: http://mtbikes.pl/artykuly/warsztat/centrowanie-kola-w-domowych-warunkach.html Poza tym każdy porządny serwis oferuje usługę centrowania, cena ok. 20-30pln za koło.
cichy791 Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Napisano 22 Kwietnia 2011 Dzięki wielkie za odpowiedź. a wiesz może czy w Radomiu będzie jakiś serwis dobry ?
Mod Team sznib Napisano 22 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2011 Niestety, nie mam pojęcia. Jakiś biker z Radomia doświadczony z serwisami musiałby się wypowiedzieć.
cichy791 Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Napisano 22 Kwietnia 2011 aha spoko. dobra to dzięki za pomoc ;]
swimfan Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 skrzyzowanie struga i milej tam jest warsztat,nie centrowalem tam ale z opowiesci slyszalem od kumpli ze chwala:)
Wrcwieko Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 aha spoko. dobra to dzięki za pomoc ;] Możesz też podjechać na Grzybowską 12, Tam jest serwis i oraz sprzedaż części. W zeszłym tygodniu wymieniłem oś tylną oraz wszystkie kuleczki łożysk (obydwa koła) oraz dokupiłem klucz do nypli. Za wszystko razem zapłaciłem bodajże 48PLN, a dodatkowo wypytałem o nurtujące mnie problemy. Koła kręcą się teraz do puki nie staną zaworkiem do dołu . Można przyjeżdżać pon-pt 10-13 i 15-18 sob 10-14.
cichy791 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 dobra, to zobaczę i tu i tu ogarnę jak z ceną i zdecyduje. Dziękuję wszystkim za pomoc pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.