Skocz do zawartości

[koła] od centrowanie koła (przód i tył )

cichy791

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema. kupiłem rok temu kolarke i moje koła nieco się po centrowały od tamtego czasu.

Wiecie jak jakimś "domowym sposobem" można je od centrować ?

czytałem na necie że można to zrobić w sklepie za parę groszy ale nie jestem pewien czy w moim mieście jest takie coś możliwe, chodzi tutaj o miasto Radom.

proszę o pomoc

pozdrawiam

cichy

• Mod Team
Napisano

Kupujesz klucz do nypli i centrujesz. W kolarce masz zapewne hamulce szczękowe, co ułatwia sprawę, bo klocki hamulcowe robią za znaczniki. Idealnie nie zrobisz (do tego trzeba centrownicy), ale do jazdy będzie. Poradników jak centrować mnóstwo, tu np:

http://mtbikes.pl/artykuly/warsztat/centrowanie-kola-w-domowych-warunkach.html

Poza tym każdy porządny serwis oferuje usługę centrowania, cena ok. 20-30pln za koło.

• 3 miesiące temu...
Napisano

aha spoko.

dobra to dzięki za pomoc ;]

Możesz też podjechać na Grzybowską 12, Tam jest serwis i oraz sprzedaż części. W zeszłym tygodniu wymieniłem oś tylną oraz wszystkie kuleczki łożysk (obydwa koła) oraz dokupiłem klucz do nypli. Za wszystko razem zapłaciłem bodajże 48PLN, a dodatkowo wypytałem o nurtujące mnie problemy. Koła kręcą się teraz do puki nie staną zaworkiem do dołu :). Można przyjeżdżać pon-pt 10-13 i 15-18 sob 10-14.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...