Skocz do zawartości

[buty] do 100zł

lookiquartz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

szukam butów do mniej więcej 100zł teraz w lidlu będą pod spd dosyć ciekawe, ale moje pytanie brzmi czy w takich butach będe mógł normalnie jeździć na zwykłych pedałach oraz chciałbym wiedzieć jakie pedały będą lepsze do tras xc mniej więcej 30/40km i czasem po mieście spd/platformy/zwykłe

Napisano

Zdecydowanie SPD. Nogi nie spadą z pedałów, można dociągnać nogą, co daje pi razy drzwi 20% więcej mocy, więcej mięśni pracuje, a więc zmęczenie się rozkłada. Do tego na zjazdach lepsza kontrola. Możesz się puścić "na pałę" na zjeździe i rower spod Ciebie nie ucieknie, nie spadniesz z pedałów itd. Tylko trzeba opanować wypięcie, żeby w razie czego wystawić nogę. W razie kraksy i tak sie wszystko wypina, także tym się nie przejmuj.

Czy buty z lidla za 100zł są dobre nie wiem, nie miałem.:icon_wink:

Na zwykłych pedałach teoretycznie będziesz mógł jeżdzić, a w praktyce będziesz odruchowo chciał ciągnąć i będziesz zdejmował nogi z pedałów :icon_mrgreen:

Napisano

Bieżnik butów z Lidla wygląda na bardzo "łagodny", więc m.z. nawet w noskach powinno być ok. Mam buty SPD z bardzo agresywnym, wysokim bieżnikiem i na "typowych" platformach z ramką jest tragicznie - nijak nie można sensownie stopy ustawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...