Ficu Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam, potrzebuję pewne dane co do tego pasa oraz sposób w jaki wysyłane są dane przez bluetooth. Planuję zrobić kombajn do aplikacji Sport Tracker. Chciałem zrobić pomiar pulsu, czytnik kadencji oraz termometr. Z samą realizacją nie ma większego problemu, problem jest taki że nie wiem jak wysyłać dane przez bluetooth by aplikacja mogła je poprawnie odczytać. Pozdrawiam.
xisio Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 mam ten pas ale nie wiem jak moge Ci pomoc.
Ficu Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Napisano 22 Kwietnia 2011 mam ten pas ale nie wiem jak moge Ci pomoc. Posiadasz komputer z bluetooth? Trzeba sparować pas z komputerem oraz utworzyć wirtualny port COM. Na tym Porcie COM uruchomić putty i przesłać mi co pokazuje putty. Jeżeli nie potrafisz tego zrobić a posiadasz komputer z bluetooth a chcesz pomóc to mogę się z Tobą połączyć zdalnie i sam to sprawdzić. Bardzo ułatwiłoby mi to pracę. "Kombajn" do aplikacji tzn? -pomiar pulsu, -pomiar kadencji, -pomiar temp. Takie dane może otrzymywać aplikacja. W połączeniu z wbudowanym GPSem w telefonie mamy rysowane wykresy przewyższenia, pulsu, kadencji, prędkości i innych rzeczy + zapis śladu który możemy nałożyć na google mapy. Oryginalnego rozwiązania nie widziałem dlatego sam coś próbuję wykombinować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.