jonypi Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Kupiłem dziś w sklepie motoryzacyjnym płyn hamulcowy DOT 5.1. Jak podniosłem puszke to konsystencja płynu okazała się bardzo rzadka, prawie jak woda. Czy wszystko jest ok?? Taką konsystencje powinien mieć DOT ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Tak - DOT nie jest gęsty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonypi Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Dzieki Czyli jutro zaczynam zabawę z odpowietrzaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Pamiętaj tylko że DOT jest żrącym płynem i dlatego gdy zakończysz operację z odpowietrzaniem zlej rower wodą żeby zneutralizować działanie DOT-a na lakierowane części roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 nie zdziw się jak klamka zacznie skrzypieć albo będzie wolno odbijać. Jakby tak się stało - zalej dotem 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Warto też zadbać o skórę rączek wczoraj kupiłem rękawice ochronne gumowe flokowane. Nie są takie lansiarskie jak te niebieskie z filmu ale są wytrzymalsze niż "chirurgiczne" i dają więcej swobody niż "do zmywania". Ten dot jest strasznie niemiły w dotyku a ze względu na konsystajce spływa go wszędzie pełno. Może dlatego, że wprawy nie mam ale radze nie robić tego w domu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.