kowal962 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam, po długiej tyrze po orzełki coś mi się w końcu narodziło Po rocznym użytkowaniu tej ramy i coraz większej awaryjności osprzętu zebranego jeszcze z 6500, powiedziałem dość. 8500 w moich oczach i odczuciach jest bardzo bardzo, to wypadałoby i obwiesić ją tak żebym z całego roweru był zadowolony. Do rzeczy. rama: trek 8500 19.5 widelec: manitou minute 100mm abs+ stery: cane creek s3 koła: mavic crossride mostek: bontrager selec 110mm pierścienie dystansujące: 2x cane creek 5mm kierownica bontrager select 620mm sztyca bontrager select ok 340mm zacisk sztycy: taki jaki był dodany do ramy tez bontrager siodło: bontrager race basic dętki: maxxis ulralight opony: kenda sbe 1,95 hamulce: deore xt przód 180mm, tył 160mm korba: slx manetki: deore xt kaseta: deore xt 11-32 przerzutki: deore xt pedały: pd m540 łańcuch: campagnolo c9 kable: shimano zdjęcia i link do picasy: zdjęcia Nie wiem ile sprzęt waży, bo nie mam jak zważyć. To raczej wszystko. W najbliższej przyszłości opony idą do wymiany, w znacznie dalszej wymiana: rurek, siodła, kół. Do dzisiaj byłem 2x na wycieczkach na dotarcie i to co mnie cieszy to: w końcu mam amortyzator który zgodnie z nazwą pięknie wybiera dziury. Wcześniej był to też maniek, ale slate który prace miał podobną do zablokowanej minuty. podoba mi się, też lepsze latanie łańcucha po kasecie, bez dociągania co miało miejsce przy connexie 908. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 24 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Piękne są te ramy. Mógłbyś zmienić tylko osłonę na tylne widełki, bo obecna trochę szpeci rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal962 Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Jak jadę, to jej nie widze kiedyś coś wymyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 No bryczka solidna!Jest dość klasowo i wizualnie "cycuś".To wersja ostateczna na ten sezon,czy coś odchudzamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal962 Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Na ten rok już raczej tak zostanie, bo jak na razie nie widzę żebym miał jakiś przypływ gotówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.