Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze roweru crossowego

robertos102

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam 189cm i około 100 kg.

Chciałbym kupić sobie rower crossowy w przedziale cenowym do ok 1500 zł.

Oglądałem kilka rowerów ale szczerze mówiąc nic mi to nie dało.

Czy moglibyście podsunąć jakieś ciekawe rowery crossowe zgodne z parametrami,które podałem wyżej?

pozdrawiam

Robert

Zainteresował mnie ten model.Czy jest godny uwagi?

Author

pozdrawiam

Napisano

Witam ostatnio stanąłem nad podobnym problemem i mój wybór padł na Herculesa Jump: http://allegro.pl/hercules-jump-z-1699-zl-alivio-lockout-sklep-i1549094138.html. Z tego co się orientuje osprzęt jest całkiem niezły a i przez te dwa dni które go mam jeździło się bardzo przyjemnie. Przy takim wzroście (jestem 2 cm niższy) polecam wziąć ramę maks 22" sam kupiłem 22" i prześwit jest dość niebezpieczny (3 palce) ale przy braku ekstremalnej po lasach jest w porządku. Jedną z wad crossówek jest jazda po piachu. Więc jeżeli masz go sporo w okolicy wyrzekaj się takiego typu roweru.

Napisano

Na szosie jeździ się bardzo przyzwoicie. Nie stawia zbytnich oporów. Pozycja wygodna co prawda nie jechałem jeszcze na dłuższe eskapady ale przy tych 30 km (15 terenem, 15 asfaltem) nie odczułem żadnego bólu. W lekkim terenie jeżeli ma coś twardszego pod kołami radzi sobie prawie jak na asfalcie. Co prawda dostałem od sprzedawcy lepsze trochę oponki niż w opisie ale myślę że i na takich nie powinno być problemu. Głównym przeciwnikiem tego jak i większości crossów jest piach lub inne wyjątkowo sypkie podłoże. Wtedy jazda to nie frajda. Po lesie nie jeździłem jeszcze ale myślę że jutro mogę uzupełnić swoją opinie i o ten segment. Krótko mówiąc na asfalt super(praktycznie bez zmęczenia pzy tych 20 km) W lekkim terenie (ubite ścieżki, żwir) prawie jak na asfalcie. Natomiast na luźnym ( piach, luźna ziemia i inne tego typu wynalazki) jazda jest męką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...