Skocz do zawartości

[kolana] guzowatośc piszczeli

PIOK

Rekomendowane odpowiedzi

ughhh posiadam neistety coś takiego... jest to przerost chrzastki w stawie kolanowym... objawia się niczym innym tylko bólem w kolanach... lekarz zalecił mi czekać i ma samo przejść... powiedział żeby się nie oszczedzać.. wszystko ok tylko momentami to starsznie boli :P jesli ktoś ma podobną chorobę to może wie jak sobie z tym radzić.. jakieś masci itd.

pozdrawiam

:) wiem co to bol kolana mialem kiedys wypadek na motorze i musieli mi wycinac krwiaka ktory nie chcial sie rozejsc !!teraz moje kolano reaguje na kazda zmiane pogody na kazde zmeczenie a nawet boli czasami jak za dlugo siedze w jednej pozycji !!najlepsze jest to ze zapominam o kolanie jak mocno dam sobie w piz...na rowerze albo podczas biegania !!!dlatego najlepsze jest lato wtedy caly czas smigam na rowerku i nic ale zima !!hm....!!!

Jeżeli masz jałową martwicę guzowatości kości piszczelowej, to koniecznie musisz się oszczędzać, czasem konieczne jest założenie gipsu na jakiś czas. Jeśli lekarz nie kazał Ci się oszczędzać, to albo źle powiedział albo źle zrozumiałeś albo chodzi o jakąś inną chorobę. A z tym przerostem chrząstki to jakaś ściema, coś dzwoniło, ale chyba nie w tym kościele. Idź do Ortopedy, bo może się okazać za jakiś czas, że ze sportu zostaną Ci do wyboru szachu lub warcaby, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...