PapaRadar Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 czyli jednak wieksze zakupy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Miałem v-ki xt które naprawdę dobrze hamowały zachciało mi się tarcz.Kupiłem, i tak siła ok bardzo porównywalna do xt ale konserwacja koszmar.Odtłuszczanie, dbanie o czystość tak mnie wkurzało, że sprzedałem rower i składam drugi na v-kach.Tarcze są ok dla zawodowców, którzy nie przejmują się kosztami i konserwacją.Bo wystarczy byle kropelka oleju i kbh(kompletny brak hamowania), a w v-kach stracisz trochę mocy, ale zahamujesz.Dochodzą jeszcze koszty dobre klocki do tarcz to min 50zł podczas gdy za 30-40 zeta można kupić cały zestaw dobrych klocków do v-ek.Ja na v-ki się przesiadam i tarcze mam gdzieś, w śród moich znajomych tylko jeden jeździ na tarczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Wszystko dobrze i fajnie, ale najbardziej denerwuje mnie w hamulcach V to, że w błocie tracą siłę hamowania, głośno pracują, szybciej się zużywaja same okładziny jak i obręcze.. Dodatkowo przy zjazdach weź zaciśnij mocniej klamke - ugotowana obręcz gotowa. Wiem co piszę bo na zjeździe z Łysej Góry (1300 m) można było jajka smażyć. Także ja bym jednak wybrał tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A tarczy nie przegrzejesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Zauważ że możesz założyć sobie tarcze 160, 180 czy 203 mm Przy czym te ostatnie raczej ciężko chyba przegrzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Zauważ że możesz założyć sobie tarcze 160, 180 czy 203 mm Przy czym te ostatnie raczej ciężko chyba przegrzać. Ty też zauważ, że zawsze możesz sobie założyć obręcze ceramiczne Sam ich używam i zapominasz o przegrzewaniu, czy zdecydowanie gorszej pracy hamulców w błocie. Okładziny starczają mi na +/- 2-3 sezony ostrej jazdy. Osobiście w życiu na tarcze nie przejdę. W dodatku mam ubaw jak ktoś mówi, że na "fałce" i amortyzatorze o skoku 63 mm. nie można zrobić tego czy tamtego. A da się Edit: im większa tarcza tym mocniejsze hamulec ale i wspaniałe podzwanianie na zakrętach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Klocki Clarksa: http://www.dobrerowery.com.pl/index.php?manufacturers_id=106&osCsid=dff4d8b886e0ef3907365879ed051cdb. Poprawcie mnie jeśli źle mówię ale Clark's pancerzy chyba nie produkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 http://ampbike.pl/marka/2,CLARK_S.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Tak szczerze powiem że ten temat mógł by trwać w nieskończoność... Chcesz mieć tarcze? Proszę bardzo, tylko licz się z tym że po 1. Są droższe w zakupie, ty praktycznie nowe goło robisz w skrajnych przypadkach. Po 2. Ich serwis jest o wiele droższy niż V-ek. Po 3. Wykorzystasz je w pełni? Czy mają dawać twojej świadomości myśl ze "o mam tarcze zatrzymają mnie na pewno"... W zasadzie dobre V-ki dorównają średnim hamulcom tarczowym Shimano... Jeździsz w błocie, górach, w trudnych warunkach tarcze jak najbardziej, ale czasami zdaje się ze dla ciebie są to trudne warunki gdzie mówisz: "nieeee nei wjadę, bo ciekawe jak się zatrzymam". Ten temat jest skłonny ciągnąć się i ciągnąć... Każdy ma swoje racje. Jeden woli to drugi to, jednemu koszty nie pozwalają dla drugiego zakup hydraulików z wysokiej półki to jak wyjście do sklepu bo bułki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 @up pełna racja. Do tego jak ktoś ma już hamulce v-brake w swoim bike'u i chce tanim kosztem zwiększyć swoje szanse zatrzymania się to niech zadba o poprawne ustawienie, dobre klocki, pancerze itd. O obręczach ceramicznych dotąd nie słyszałem, ale są przecież techniki hamowania pulsacyjnego, można też używać tylnego hamulca w roli spowalniacza No ale jak bym miał odpowiednie fundusze to wyłącznie tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.