rafcix1221 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam jestem nowy na forum. Szukam roweru do jazdy rekreacyjnej, czasem las i lekki teren. Taki który po kilku skokach nie będzie się nadawał do śmietnika. Dobrze by było aby był aluminiowy. Wpadł mi w oko Kross Hexagon V2 czy macie o nim jakieś opinie? Może być nowy lub używany, prosił bym o linki do aukcji... Czekam na odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ciężko coś ciekawego wychaczyć, może coś takiego http://allegro.pl/kona-lana-2010-shimano-altus-tanio-i1568547900.html Proponuję albo trochę poczekać i przeglądać oferty lub trochę dozbierać funduszy:) Podrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 A co sądzicie o tym rowerze? http://allegro.pl/kross-model-hexagon-v4-wersja-eksportowa-z-2006-i1574537417.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Zamówiłem rower Kross Hexagon V3 czy to dobry wybór ? I czy rama 17" nie będzie za mała na wzrost 175cm? Przymierzyłem się do Kellysa scorpio mojego kolegi z ramą 19" i była trochę za duża od krocza do ramy były z 2 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Zamówiłem rower Kross Hexagon V3 czy to dobry wybór ? I czy rama 17" nie będzie za mała na wzrost 175cm? Przymierzyłem się do Kellysa scorpio mojego kolegi z ramą 19" i była trochę za duża od krocza do ramy były z 2 cm. Ramka powinna byc dobra,ale najlepiej przymierzać na "żywca".na pewno szansa optłuczenia prostaty będzie mniejsza. Co do roweru to spoko za tę kasę na początek jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Rower dotarł - rama 17" jest idealna Tylko mam problem ze sterami czy jak to się nazywa - te podkładki pod kierownicą - nie znam się. A problem jest taki że jest jedna ta podkładka, kiedy wszystko skręce jest spory luz kiedy bujam w przód i tył na hamulcu przednim a kiedy podłożę jedną z innego roweru i skręce nie ma już luzu, lecz kierownica chodzi bardzo ciężko a jak poluzuje śrubę dalej jest to samo... Co można na to poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Jutro jadę do serwisu... Chyba stery są do wymiany... Czy zrobią mi to na gwarancji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Wątpię. Te rowery nie nadają się do "skoków" i tym podobnym. Są za słabe. Hexagony to nie są dobre rowery pod względem osprzętu, zainwestowałeś raz, będziesz musiał inwestować częściej. Niestety wątpię by to zrobili na gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A dlaczego? Gwarancja tego nie obejmuje czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A co masz napisane w karcie gwarancyjnej? Czytałeś warunki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Warunki czytałem... "Producent zapewnia bezpłatną naprawę w przypadku wystąpienia w okresie gwarancji uszkodzeń wynikłych wyłącznie z wad materiałowych"... Czyli nic z tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Wad materialnych - można więc to dwuznacznie tłumaczyć. Nie pozostaje nic innego jak udać się do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Aktualnie nie mam żadnych "wolnych" funduszy więc opłaca się tam "pedałować"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 No przynajmniej się dowiesz czy na gwarancji czy Ci zrobią czy nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Podkładka ze sterów wymieniona na "stożek" i wszystko gra i śpiewa Teraz tylko jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.