Skocz do zawartości

[Hamulce Tarczowe]

rico14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pewien problem od niedawna zauważyłem ze tylna tarcza ociera sie o jeden klocek hamulcowy a dokładniej to od strony koła myślałem ze jest to wina krzywo założonego koła lecz jak poprawiłem to było dobrze do pierwszego hamowania dodam jeszcze że hamulce to TekTro i przejechałem na tych klockach i tarczach jakieś 5000km

z góry dziękuje i pozdrawiam

Witam

No to trzeba sprawdzić czy czasem tarcza sie nie wykrzywiła i dlatego nie obciera lub czy przypadkiem któryś w wkrętów mocujących nie poluzował się.

Ja tez guzik sie znam ale kurcze jak widze że coś obciera lub nieteges to patrze- obserwuję, staram sie coś wyregulować, co najwyżej pytam jak nie znam sie na częściach ale chyba na miłość boską chłopem jestes i nikt za ciebie wszystkiego nie sprawdzi.

Dziś wymieniałem padełay z wellgo na shimano m520 nie mołem odkrecić lewego i nawet złamałem klucz :/ wiec wybrałem sie do Decathlona który mam za rogiem i tu uwaga w serwisie stoi laska ładna zadbana z " pierścioneczkami" ubabrana smarem, aż sie człowiekowi głupio zrobiło wieć pożyczyłem poprostu klucz i sobie odkreciłem ....

Morał taki by troche pomyśleć :]

• Mod Team

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...