krzychu22 Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam. Niedawno kupiłem rower z tym amorkiem i zauważyłem coś dziwnego. Jeśli jest pod obciążeniem (nawet lekkim) jest wszystko w najlepszym porządku. Jeśli wyskoczę tak, że koło się oderwie jest delikatne cyknięcie. Nie wiem czy tak ma być, może jestem trochę przewrażliwiony proszę o szybka odpowiedź.
Centek Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 409 to u-turn - mam ten model i też mam delikatny luz (2-3mm) w niczym to nie przeszkadza ale domyślam się, że Cię ten dźwięk zaniepokoił... ja już przywykłem bo chyba Rock Shox tak ma... Nawet w Recon'ach, Tora'ch i Reba'ch to zaobserwowałem... Unieś przednie koło i złap za podkowę... i poruszaj lagami góra dół... jeśli luz nie jest większy niż kilka mm to jest w normie...
MonoVan Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 a ja naprawiłem ten luz i u mnie nic już się nie rusza ani nie ma żadnego dzwięku
Centek Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Nie uważasz, że wypadałoby się pochwalić co i jak zrobiłeś..?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.