wookie Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Co o nich myslicie ? Niska cena 35 zl na kolo , wymienne okladziny i stisunkow niska masa jak za taki zestaw ( 180 g - arnik ). Warto w to zainwestowac ? Druga opcja sa Tektro MT 50 Carbon ( 162g arnik ) cena 82 zl na kolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Powiem tak z 2miesiace temu no moze 1 niepamietam kupiłem hamulce alivio ale za bagatela uwaga ..... 54zł ! dałem sie zrobić no ale cóz (tak za 54zł i to nie jest deore tylko alivio.. :/ ). Klocki są z wymiennymi okładzinami. problemów z zamontowaniem i ustawieniem nie miałem. Współpracuje u mnie na przodzie z klamką jakis noname sh*t do wymiany i obrecza mavic x221. Musze powiedziec ze przez jakies pierwsze pare km docierania bylem niezadowolony z zakupu. Potem momentalnie zaczeła sie robić poprawa hamowania. I teraz jestem bardzo zadowolony :mrgreen: . Co mnie najbardziej dziwi (teraz 99.9% forum zlapie zonka) hamuja lepiej na deszczu jak jest wilgotno (nie na blocie tylko deszczu-niemylić) :shock: przezyły troche błota i wszystkiego po kolei łacznie ze sniegiem. na sniegu hamowały super do momentu kiedy nie wjechalem w gleboki snieg zrobilem z 500m na stadionie w 10-15cm sniegu wyjezdzam i niehamowaly.. ale 50m moze wiecej na hamulcu i juz wszystko w normie. Streszczając : jestem zadowolony gdyby nie to ile zapłaciłem.. niezauwazylem wczesniej ze alivio jest tańsze a zapłaciłem jak za deore. p.s2 : mam pancerzyk accenta i jakas linke za 5zł i jestem zadowolony. Moim zdaniem warto brać. (za 34zł oczywsicie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Uważam, że warto je brać. Posiadam takie z przodu w starym rowerku, współpracują z klamką Deore LX, zrobiłem na nich parę tysięcy kilometrów i jestem zadowolony. Z początku działały bardzo słabo, ale po dotarciu (klocki-obręcz) zatrzymały mnie w niejednej trudnej sytuacji i nie zawiodły. Za tą cenę polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Oczywiście, ze brać jak za taką cenę. mam je z tyłu z klamkami SRAM 5.0 i nie narzekam na nic! klocki już oczywiście nie te seryjne, ale nawet jak było to sprawowały sie przyzwoicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 8 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Hek kupilem przypadkiem Xt :> , zobaczymy jak beda dziala i ile wazyc Dzieki za opinie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Dla samych wymiennych okładzin warto brać! Później możesz załóżyć np okładziny Wranglery 2 i hample będą o dużo bardziej skuteczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.