Oski34 Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Siemka Wczoraj jadąc po lesie dość mocno rzuciło mi kierownicą, usłyszałem syczenie i zanim zdążyłem się zatrzymać już nie miałem powietrza w oponie. W oponę wbił się duży kawałek szkła. Dzisiaj założyłem nową dętke, ale opona jest wyraźnie przecięta - na środku bieżnika poprzeczne przecięcie o długości ok. 2 cm i szerokości ok. 3mm . Różnicy w jeździe nie odczuwam, ale czy to bezpieczne ?
Mod Team Puklus Napisano 20 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2011 Jest to od strony bieżnika z tego co zrozumiałem ? Pokaż to rozcięcie, bo tak na sucho ciężko cos powiedzieć. Zawsze można zszyć i załatać od wewnątrz o ile opona warta zachodu
Oski34 Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Napisano 29 Kwietnia 2011 Tu jest to przecięcie. Można jeździć ?
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2011 Jeżeli nie jest to jakaś chudzinka z kewlaru to można, ale w miejsce przecięcie nad detke wypada wsadzić cos w miare miękkiego plastycznego a zarazem na tyle twardego zeby sie łato nie naciągało. Ja zastosowałem u siebie kawałek teflonu a mialem detke delikatną i sie trzymało
Mathiu Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Można przykleić w tym miejscu kawałek starej dętki (od wewnętrznej strony), to powstrzyma oponę przed dalszym powiększaniem się rozcięcia oraz "uszczypnięciu" dętki czy też dostawaniu się drobnych zanieczyszczeń do wnętrza opony. Ideałem by było wkleić tam gruby kawałek gumy
Oski34 Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Napisano 30 Kwietnia 2011 Dzięki, to zrobię tak jak napisaliście i przełożę oponkę na tył - szybciej się zetrze i kupię jakiegoś Maxxis-a
Mathiu Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Tylko nie kupuj maxxis wormdrive bo to badziewie, przebija się bardzo często Pozdrawiam
Oski34 Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Napisano 30 Kwietnia 2011 Niee, decyzja zapadła dawno, to będzie maxxis wetscream
juhu Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Też jeżdżę na przeciętej oponie ale aż takiej japy nie mam. Szparę skleiłem superklejem i na oponę od środka przykleiłem łatkę do dętki. Spokojnie wytrzymuje ciśnienie 3 bary już przeszło rok i nie rozłazi się. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.