Adrian4 Napisano 31 Maja 2011 Autor Napisano 31 Maja 2011 Krótka lista rzeczy które chcę wymienić w najbliższym czasie. W początkowym założeniu rower miał przejechać sezon na sklepowym osprzęcie jednak ciężko jest się powstrzymać od manii ulepszania. Z drugiej strony miał mi służyć w 75% jako dojazd do szkoły i pracy co też zmieniło się diametralnie. Manetki: Shimano XT M770 (£63) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=20701 Przerzutka przód: Shimano XTR M971 (£55) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=15187 Łańcuch: Wippermann 920 (£30) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=5156 Chwyty: Sram Locking Grips (£15) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=50882 Do tego jeszcze jakieś błotniki. Zapewne kupię te. Tarcze XT już niedługo powinny być u mnie. Co sądzicie o Wippermannie 920? Warto dopłacić do niego względem modelu 909?
Adrian4 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Muszę się jeszcze raz zastanowić zanim kupię coś od Shimano. Po dwóch dniach ścigania się w brutalnych warunkach miałem ochotę zostawić rower na środku lasu i wrócić do domu pieszo. Napęd zgrzytał, trzeszczał i dusił się. Redukcja biegów podczas pokonywania podjazdów była praktycznie niemożliwa. Bałem się że w pewnym momencie łańcuch po prostu trzaśnie, a razem z nim blaty korby. Nie można zarzucić mi niedbalstwa, bo dzień przed imprezą rozkręciłem napęd (właściwie cały rower pomijając amora) i dokładnie wyczyściłem wszystko. Poszła cała duża puszka WD-40 i chyba z dwa litry benzyny. Wszystko nasmarowane i gotowe do jazdy. Teoretycznie... Hamulcom należy się pochwała. Tani zestaw z poza grupy a nie odpuszczał ani na chwilę. Co prawda trochę piszczały, ale egzamin zdały celująco. Dzisiaj dostałem tarcze RT79 i co prawda nie miałem dużo czasu na testy (rower oddałem do serwisu) ale mogę powiedzieć że "ogólna kultura pracy" poprawiła się. Nie wiem czy to zasługa otworów czy pałąka ale odprowadzanie ciepła też na plus. Nie rozumiem dlaczego Cube montuje z tyłu XT dając przy tym manetki Alivio. Deore w obydwu przypadkach miałoby chyba więcej sensu, a za resztę pieniędzy można byłoby zamienić nawet przednią przerzutkę o klasę wyżej. Czy to nie miałoby sensu?
Adrian4 Napisano 11 Lipca 2011 Autor Napisano 11 Lipca 2011 Rower w serwisie (luzy w przedniej piaście, powracające stuki w korbie) więc postanowiłem uaktualnić pierwszy post. Jeżeli chodzi o ostatnie zmiany to jak najbardziej na plus. Bardzo cenię sobie blokadę ciągu linki w prawej manetce, gdy łańcuch znajduje się na największej koronce kasety. Gdy jeżdżę w nocy po lesie nie potrafię ocenić na jakim dokładnie jestem przełożeniu. Zdarzało się że łańcuch wędrował między kasetę i szprychy. Na szczęście w manetkach XT takie problemy już nie występują. Dosyć dobrze radzę sobie z SPD. W krytycznych warunkach (ostry zakręt, itp) odruchowe szarpnięcie nogą uwalnia zatrzask, więc mam chwilę aby uratować sytuację. Przednia manetka i przerzutka działają super. Zmiana biegu następuje momentalnie. Doceniłem możliwości które daje spinka. Krótka chwila i łańcuch zdjęty. Gripy Srama są wygodniejsze niżeli standardowe Cube, jednak i te mogłyby być delikatnie szersze. Gdy tylko dostanę rower, zdejmę jedną podkładkę i utnę rurę sterową. Kierownica powinna zejść jakieś 5mm. Zachęcam do zapoznania się z pierwszym postem (po edycji moderatora, to może potrwać chwilkę). Wrzuciłem tam moje trzy ulubione trasy oraz zamieściłem listę rzeczy na nowy sezon.
workaholic Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 planujesz zakup recona? jestes az tak bardzo przywiazany do cube oraz "xc" ze nigdy nie zlozysz maszyny do tras po ktorych jezdzisz? przejrzalem nieco dokladniej informacje i zdjecia na temat twoich trzech ulubionych miejsc i smialo moge powiedziec ze sa one definicja trialu zmierzajacego wrecz w kierunku am. zapewne nie masz problemu z zaliczeniem przejazdu, dbasz tez o bezpieczenstwo. jednak nie osiagniesz dobrych wynikow i komfortu do puki nie przystosujesz roweru do swoich potrzeb. nie bede na razie nic sugerowal, moze sam wyciagniesz wnioski, o ile juz tego nie zrobiles. w sumie nie miales okazji pochwalic sie spostrzezeniami. temat nie cieszy sie duza popularnoscia a dublowac swoje posty rzeczywiscie nie wypada. pozdrawiam, pracoholik
Adrian4 Napisano 19 Lipca 2011 Autor Napisano 19 Lipca 2011 Chyba muszę troszkę więcej pojeździć na full suspension zanim zdecyduję się na zmianę ramy. Nie żałuję że kupiłem Cube-a, ale też nie jestem fanatykiem tej firmy. Każdy wybór ma swoje zalety i wady, zdążyłem się o tym przekonać. Bardzo podobają mi się ramy Commencal i ogólnie ich geometria mi podchodzi. Są to jednak drogie rzeczy a na chwilę obecną nie mam nawet wolnych środków na dobry amortyzator... Jeżeli chodzi o amora to chyba najlepszą (najbezpieczniejszą) opcją będzie zakup czegoś ze zmiennym skokiem. Taki ze 100 na 150 mm. Widziałem coś podobnego w Sektorze lub Revelationie, tylko nie jestem pewny czy można tak dużą różnicę uzyskać na sprężynie powietrznej. Tego typu fork zastąpiłby teraz Darta a poźniej bez problemów przeszedłby do nowej, bardziej "miękkiej" ramy.
workaholic Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 moim zdaniem to niezbyt trafiony pomysl. nie istnieje pojecie uniwersalnego amortyzatora. albo budujesz baze pod xc albo pod am. musisz dostosowac rower pod swoj styl jazdy. w przeciwnym wypadku nigdy nie bedziesz w pelni zadowolony. redukcja skoku zostala zaprojektowana po to aby ulatwic podjazdy i odcinki techniczne, mam wiec watpliwosci co do skutecznosci twojego planu. jezeli jednak popatrzec na to z drugiej strony, to rowery cross country sa coraz czesciej uzywane do pokonywania trudniejszych niz wczesniej przewidywano terenow. producenci zaczeli to zauwazac, wiec nasze rowery sa coraz solidnejsze (w porownaniu do tego co zostalo wyprodukowane po 2001 roku) i bardziej zwrotne. wydaje mi sie ze 12 cm od rock shock-a nie powinno zepsuc geometrii, a przysienie ze soba duzo frajdy. no chyba ze wybierzesz foxa, wtedy 8 cm skoku bedzie w zupelnosci wystarczajace. sa to zupelnie dwie inne szkoly jazdy, warto o tym pamietac. pozdrawiam, pracoholik
Mod Team durnykot Napisano 27 Lipca 2011 Mod Team Napisano 27 Lipca 2011 Ponizej alternatywa dla RLV http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=49114
Adrian4 Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Napisano 5 Sierpnia 2011 Wybór amortyzatora odłożyłem na drugi plan. Teraz odpoczywam z moją ukochaną dziewczyną w pięknej, słonecznej i pachnącej Polsce. Szkoda że zaglądam tu tak rzadko... Prawie drugi tydzień bez roweru i szczerze mówiąc czuję się świetnie. Tego mi było trzeba. Do usłyszenia po urlopie.
workaholic Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 mam nadzieje ze wypoczales. troche sie pozmienialo w rowerze, wpadlo kilka nowych czesci po ostatniej "sesji" zdjeciowej. wrzucisz jakies kadry? pozdrawiam, pracoholik
Adrian4 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 Odpocząłem, nawet bardzo. Szkoda tylko że to trwało tak krótko. Wybiorę się na 'sesję' gdy tylko znajdę chwilkę wolnego czasu. Odwiedziłem wczoraj nową trasę 4x, której budowa podobno zakończyła się kilka dni temu. Wiem że mój rower nie jest przystosowany do takich wyzwań, ale mimo wszystko świetnie się bawiłem.
workaholic Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 mam nadzieje ze omijasz wszelkiego rodzaju dropy. generalnie ramy cube sa dosyc dobrze pospawane, jednak nie nadaja sie do skakania. uwazaj na miejsce laczenia tylnego trojkata z mufa suportu. to tam najczesciej pojawiaja sie niespodzianki gdy ktos ma zachcianke poczucia sily grawitacji. powiedz mi tez prosze, jak ci sie jezdzi w spd? pozdrawiam, pracoholik
Adrian4 Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Napisano 14 Sierpnia 2011 Coś stuka w prawym pedale. Rozkręciłem, nasmarowałem ale bez zmian. Jeżeli się uda, to poproszę o zwrot pieniędzy w miejsce wymiany. Nie podoba mi się ten system. Stwierdziłem że nie lubię mieć uwiązanych nóg. Za dużo było wywrotek, w których jazda na platformie mogła ocalić mnie od kilku siniaków. Tworzę projekt roweru na którym - miejmy nadzieję - będę już śmigał po zimie. Postaram się złożyć maszynę do dirtu i amatorskiego downhillu w jednym. Za szkielet posłuży mi Dartmoor Two4player. Durnykocie: Jakie są zalety i wady amortyzatora który przedstawiłeś? Porównasz do któregoś z modeli Rock Shoka? Z nimi miałem najwięcej do czynienia.
Adrian4 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 http://gallery.me.com/adrian4/100148 Nowe, aktualne zdjęcia roweru.
workaholic Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 rower prezentuje sie bardzo ladnie na zdjeciach. ogolna, wizualna geometrie psuje tylko dlugi mostek. z tego co pamietam, rama jest rozmiaru 20". patrzac na wysokosc siodelka wnioskuje, ze rower moze byc delikatnie za duzy na ciebie. nie jest tak? pozdrawiam, pracoholik
Adrian4 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 Przymierzałem się do ramy 19" przed zakupem lecz mimo wszystko wybrałem tą większą. Nie wydaje mi się aby była za duża. Mostek rzeczywiście za długi. Po przekręceniu na drugą stronę sterowność poprawiła się znacznie, jednak to wciąż nie jest to na czym mi zależy. Czwarty dzień śmigam na nowym rowerku. Zakup ten powinien zakończyć moje rozmyślania nad maszyną do dirtu i downhillu w jednym. Z roweru jestem bardzo, bardzo zadowolony. Spełnił wszystkie moje oczekiwania jak do tej pory. http://gallery.me.com/adrian4/100156/IMG_0035
workaholic Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 pozwol ze skomentuje zdjecia cube. 1. na pierwszych kadrach dart wyglada dosyc solidnie, masywne dolne golenie; moze to zasluga braku naklejek a moze dobrego filtru... 2. tylna przerzutka wydaje sie byc bardziej napieta w porownaniu do poprzednich sesji. skrociles lancuch? 3. mocowanie przewodu hamulcowego i kabla od licznika jest chyba tymczasowe? zazwyczaj najwygodniej przyczepic je do boostera. 4. nie wiem czy w rzeczywistosci tez to tak wyglada, ale ten mostek wola o pomste do nieba. masz juz cos na oku czy wciaz zbierasz na amortyzator? 5. tarcze hamulcowe pierwsza klasa, jedyne co bym w nich zmienil, to rozmiar. 180mm jakos bardziej pasuje do 26" kol. w sumie to by nie zaszkodzilo bo twoje m455 asfaltu nie zrywaja puki co. 6. xt z przodu, xt z tylu, xt na kierownicy, xt na pedalach. wiesz ktory element w tym zestawie razi w oczy najbardziej? 7. znacznie poprawiles wizualnie rower zrywajac naklejki z felg i wymieniajac chwyty na czarne. wydaje mi sie ze cube powinien przemyslec swoja koncepcje i zastosowac kilka zmian. wybrali czern i biel, ok. ale to nie znaczy ze maja robic szachownice... twoj jednoslad nabiera wigoru. bardzo podobaja mi sie zmiany ktore wprowadziles. trzymaj tak dalej! pozdrawiam, pracoholik
Adrian4 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Napisano 22 Sierpnia 2011 2. To prawda. Skróciłem łańcuch o dwa ogniwa. Teraz dzwoni tylko na większych wybojach. 3. Czyściłem cały rower po kilku błotnych wyprawach i podczas składania zwyczajnie zabrakło mi długich zacisków taśmowych. Dlatego tymczasowo pospinałem wszystko krótkimi zaciskami przy kierownicy. 4. Wcześniej myślałem o Stylo Team ale to nie wiele by zmieniło. Muszę się jeszcze rozejrzeć ale w dalekich planach jest już Hope FR 50-70mm. To powinno załatwić sprawę. Ewentualnie Raceface. 5. Wymiana hamulców to jedna z ostatnich rzeczy jaką chcę zrobić. Pojawi się Formula Oro 18 i dopiero wtedy 180ki. 6. Domyślam się że jest to Alivio na kwadrat. Suport to Pięta Achillesowa mojego roweru. Padł już dwa razy, a sama sztywność pozostawia wiele do życznia. Nie wiem dlaczego nie ciągnie mnie do korby XT. Bardziej widzi mi się tutaj jakieś FSA. Teraz robią promocje sięgające 60-70%.
workaholic Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 jak sie miewa twoj cube? dostal jakies nowe czesci?
Adrian4 Napisano 8 Września 2011 Autor Napisano 8 Września 2011 Od tygodnia pada deszcz więc rower się troche ubrudził. Nie kupowałem nic ostatnio, odkładam pieniążki na samochód. Poluję na Lexusa IS200, którego muszę nabyć jeszcze przed zimą. Jeżeli jesień nie załamie mnie pogodą, to wymienię tylko łańcuch na nowy.
workaholic Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 mam nadzieje ze nie bedziesz musial sprzedac roweru...
Adrian4 Napisano 18 Września 2011 Autor Napisano 18 Września 2011 Sprzedaż roweru nie wchodzi w grę. Chyba się jeszcze nim nie nacieszyłem a poza tym wciąż nie wiem jak zachowuje się Cube z Lisem z przodu.
workaholic Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 wiec jednak bedzie to fox. kolejny dobry wybor. pozdrawiam, pracoholik
Adrian4 Napisano 27 Września 2011 Autor Napisano 27 Września 2011 Doszedłem do wniosku że skoro marnować pieniądze, to już na coś co przyniesie sporo frajdy. Poza tym gdy widzę Foxa w ramie od razu łapie mnie respect. Kupiłem nowy łańcuch - Wippermanna 920. Założe za dwa, trzy dni gdy pęknie mi 2k mil. Dwa tygodnie później kupię kolejny i będę zamieniał je między sobą co jakieś 500 mil. Tym oto sposobem kaseta powinna przetrwać kolejny sezon.
AuthorVision Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Wymieniłeś dętki i opony? Bo jeśli kupisz opony i dętki ultralight to bd o 1kg mniej.
Adrian4 Napisano 27 Września 2011 Autor Napisano 27 Września 2011 Kupię nowe opony dopiero gdy stare nie będą nadawać się już do jazdy. Wymiana drutów na zwijane (zbicie wagi elementu rotacyjnego) powinna odwdzięczyć się lepszym przyszpieszeniem. Mam teraz dętki Kenda. Nie sugerowałem się wagą, po prostu musiałem przywrócić jednoślad do życia. Jakie opony byś zasugerował? Zapewne zawitają do mnie dopiero po zimie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.