ErIxOn Napisano 6 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, więc proszę o wyrozumiałość w ewentualnych błędach. Przejdzmy do sedna sprawy : Mianowicie składam sam rowerek. Przerabiam go z marketówy, więc nie jest to żadna rewelacja ale udało się coś wykombinować. I przyszedł czas na koło tylne. Dysponuje środkami finansowymi 200 max 230 zł. Potrzebuje w miare mocne koło z piastą na zacisk pod kasetę. Koło będzie służyło głównie do streetu ( jestem początkującym bikerem [nie wiem czy mogę się tak nazwać ale to jedyne co przychodzi mi na myśl]). Jestem otwartyna wszelkie propozycje. Bardzo dobrze by było o aukcje na allegro, ponieważ większość sprzętu z tamtąd zamawiam, ale nie pogardzę żadną pomocą. Myślałem o kole na obręczy sun rims big mamoth ale cena samej obręczy waha się w granicach 110 zł, a całe koła powyżej 250 zł. Jesli mielibyście jakieś oferty też bym poprosił. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 kup obrecz alex dm24(ponizej 100zł)lub sun rims rhuno lite xl-sa za 89zł do tego 36 szpych DT champion-za okolo 40zł czyli razem 130zł no i jakas piaste za 120zł-z tymi do skakania duzo Ci nie poradze wiec odemnie na razie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Może podaj czy pod V czy pod tarczę Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErIxOn Napisano 7 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 na razie chciałbym na vki ale w przyszłości planuje coś lepszego czy mogę np. kupić obręcz pod vki a w przyszłości tylko piasty wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikul Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 A czemu by nie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 ErIxOn, jak chcesz, to ja mam do sprzedania obrecz Supra MT 26" 6 komorowa pod v'ke ze sprzychami (36 szt.) DT Champion, jakbys doslal wiecej kasy to moge to zaplesc na piescie np. deore i sadze, ze daloby sie zamknac w 200 zl (sama obrecz plus szprychy to jakies 170 zl ). Jakby co to pisz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 W ok 230zł zmieścisz się na przykład w obęczy Dartmoora Voo Doo (60zł)- model pod V i tarcze , do tego piasta Dartmoora na tył X-Force - model przeznaczony do streetu pod tarcze na 6 śrub 130zł i do tego np. szprychy Leader Sapima (stosowane m.in. do tandemów mtb - w cenie 40zł. Zaplecenie masz w cenie z tego się orientowałem.No i masz komponenty specjalnie stworzone do najcięższych zastosowań, i pod V i pod tarcze w przyszłości. Co do szczegółów: obręcz jest 3 komorowa, kapslowana, szer. 30mm. nie wiem jak z wytrzymałością ale Dartmoor robi części tylko do strretu, Dualu i DH. Piasta jest na 2 duzych łożyskach maszynowych, korpus z hartowanego alu, oś 10mm, dwie zapadki generalnie solidniejsza od Deore o rok świetlny. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErIxOn Napisano 7 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Ten sprzęcik daje rade z chęcią bym sobie go wciągnąl. Tylko nigdzie w necie nie mogę znaleźć ani piasty ani obręczy . U mnie w mieście na pewno nie znajde tak zaawansowanego sprzętu. A co myślicie o propozycji Kywak-a, Supra MT 26 DT Champion + deore= 200 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 ErIxOn, tzn. to jest propozycja musialbym pogadac ze znajomym serwisem rowerem, jakby to wyszlo, ale ogolnie, to te czesci, ktore masz wypisane z zaplotem sa dosyc sporo wiecej warte . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 deore za slaba do skakanie wg mnie-szybko padnie :-( proponowalem zestaw bez piasty wiec moze dorzuc do mojej propozycji piaste proponowana przez Rafaello.Ewentualnie doloz troche kasy i wez proponowana supre MT i do tego dokup piaste od Rafaello.Supra na pewno mocniejsza od DMa jak i Rhyno lite xl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kywak na infie :D Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Jakbys chcial to mozesz brac obrecz ze szprychami, albo sama obrecz, wszystko jest do dogadania, stan idealny, bez wgniotow jajek itd. byla zaplecona 2 miechy tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.