rogal63 Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Cześć, mam do was pytanie. Mam hamulce hayes nine i potrzebuję do nich bardzo dobrych klocków bym siedząc na rowerze stawać na przednim kole, ogólnie aby mi rower stawał dęba. Obecnie mam taki kształt klocków http://www.rowerowy.com/czesci/klocki_hamulcowe/do_ham_tarczowych/hfxmag czy muszę takie same kupić czy mogą być inne? A czy te klocki kool-stop będą pasować do moich hayes ?Bo teraz poczytałem o nich i z miłą chęcią bym je kupił. Tylko czy będą pasowały? http://allegro.pl/kool-stop-okladziny-hayes-hydr-mech-ks-d200-i1521564494.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Bedą pasowały. Nie masz czasem zapowietrzonego hamulca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam Może sie wtrące do tematu bo niedawno miałem jeszcze dziewiątki i zmuszony byłem wymienić klocki na tyle kupiłem te same co są na aukcji, okazało sie że niemiłosiernie piszczały dpiero po zakupie "zeit" - ów problem zniknoł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogal63 Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Nie wydaje mi się czy mam go zapowietzronego, ale tylnia dźwignia od hamulca mi lżej chodzi i potrzeba lekkiej siły by nacisnąc na klamke i wychamować natomiast na przednim musze go strasznie mocno naciskać i klamka łapie zaraz po naciśnięciu a w tylnim trochę dalej łąpie. Gdy kupowałem je od kolesia mówił że było na serwisie jakieś pół roku temu i było wszystko wymieniane i zalewane i chodziły ok. A co do tych klocków to jakie były by najlepsze te kool-step z aukcji były by dobre, i by nie piszczły jak będzie mokro, chodzi mi o bardzo mocną siłę hamowania, abym siedział na rowerze i mógł go postawić na przednie koło siedząć i bez żądnych trudności ważę 75kg. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.