RAFAL10 Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam, Posiadam w rowerze kasetę tylną z 7-oma trybami, do tego klamkomanetkę Shimano na 7 biegów. Tylna przerzutka Acera ma już spore luzy, ale działa nieźle. Jednak myślę na jej wymianą. Czy do takiego systemu będzie pasować SLX? Myślę, że ilość obsługiwanych trybów zależy od manetki, a nie od przerzutki? Prawda? Drugie pytanie dotyczy haka. Gdyby hak nowej przerzutki nie pasował do mojej ramy, to można bez problemu zamontować przrzutkę do starego haka? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Skoro masz obecnie acere i nie jest ona bynajmniej jakaś inna niz wszystkie to spokojnie wsadzisz tam slx'a i ma pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFAL10 Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Dzięki za odpowiedź. Czyli to, że SLX został zaprojektowany na 8/9 trybów nie przeszkadza współpracy z kasetą siedmiu trybów. A co jeszcze odnośnie tego haka? Jakby co, to w sklepach można kupić hak pasujący do ramy? Czy odkręcając przerzutkę od haka nie spowoduje to wyskoczenia sprężyny albo czegoś niedobrego? Może pytanie jest lamerskie, ale jeszcze przy tym nie grzebałem, bo nie miałem takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Niewiedząc jaka masz rame moge tylko domniemywać, ale jeżeli masz hak w ramie wymienny, zamontujesz tam każda nową czy stara przerzutkę klasy średniej niższej w góre. Problem by był z przerzutkami nie montowanymi na śrubę ale ... tego nikt normalny nie stosuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFAL10 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Dzięki. Hak mam wymienny, przykręcany do ramy. W takim razie moje wątpliwości zostały już rozwiane. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.