malcu88 Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam! Mam zamiar zacząć jezdzic w kasku i nie wiem jaki kask kupic. Wiem tylko, że chce zwykły kask(nie full face) musi być bardzo przewiewny i żeby wyglądał w maire ladnie. Kask dość lekki i wygodny. Przeznaczenie do enduro? Jak i do codziennej lajtowej jazdy rekreacyjnej. Hmmmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 1. jak do enduro to raczej ff 2. przejedź się po sklepach rowerowych i przymierzaj, każdy ma inną głowę i co innego pasuje. Sam ma giro rift kosztował koło 250 zł i nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Dokładnie tak, przejedź się po tylu sklepach po ilu się da i przymierzaj wszystko co wpadnie Ci w oko, najlepiej dopasować kask do głowy, każdy inaczej leży. Także Twój wybór będzie pewnie zawężony do tych kasków które znajdziesz w sklepach. Ja za 179 wyrwałem rok temu Specialized Aligh. Dobrze i "głęboko" siedzi na głowie, nie mam powodów do narzekać. Inne były "za płytkie" Jeśli chcesz/możesz dołożyć to warty uwagi jest Fox Flux, świetnie dopasowany, przynajmniej do mojej głowy, też pewnie siedział ale cena 350, w tym sezonie za 300 można kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hike Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam, Godnym polecenia jest Giro Phase, ma 27 otworów, występuje w dwóch rozmiarach, M 55-59 cm , L 59-63 cm. W tym sezonie jest tańszy, 249,00 zł a kosztował przeszło trzysta. http://hike.pl/product.php?productid=18705&cat=379&page=1&tpl=2 Pozdrawiam Magda Marcinkowska www.hike.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddav Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 daid - za Giro Rift zapłaciłem 159 ; ) Ogólnie nie wiem czy mogę ale polecam Ci porozglądać się za kaskami na stronie: www.bike-center.pl naprawdę fajne ceny mają tam. Sam mam także Giro Rift i jest to mój 4 kask, jak na razie najlepszy. edit: Wyżej wymieniony kask Giro Phase na stronie która podałem bez przeceny kosztuje prawie 30 zł mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcu88 Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ten kask Giro Phase, badz Rift "siadaja" na głowe bardziej głeboko, czy płytkie są? Obwód mojego łba to jakieś 54cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddav Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 mi siedzi na głowie ładnie, jak się pochylę nad ziemią to nie spada także jest ok. Myślę że da radę na te 54, najwyżej poczytasz przed wyjazdem książkę do matmy to od razu Ci się obwód zwiekszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 W intersporcie były ostatnio Giro indicatory po 150zł. Kupiłem i nie żałuje. Wygodny i głowa się nie poci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddav Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Pepe91 - Tez je widziałem, przecena o 25%, a tam właśnie gdzie kupiłem swój Rift to kosztuje 109zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi1 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam! Mam zamiar zacząć jezdzic w kasku i nie wiem jaki kask kupic. Wiem tylko, że chce zwykły kask(nie full face) musi być bardzo przewiewny i żeby wyglądał w maire ladnie. Kask dość lekki i wygodny. Przeznaczenie do enduro? Jak i do codziennej lajtowej jazdy rekreacyjnej. Hmmmm? siema, zobacz tutaj bardzo dobra cena jak na ten kask. R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Pepe91 - Tez je widziałem, przecena o 25%, a tam właśnie gdzie kupiłem swój Rift to kosztuje 109zł... To tak z ciekawości co to był za sklep? Bo myślałem że taniej już nie znajdę niż w intersporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddav Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 To tak z ciekawości co to był za sklep? Bo myślałem że taniej już nie znajdę niż w intersporcie Wyżej napisałem link, www.bike-center.pl Pomyliłem się, jednak 139 ale to i tak taniej. http://www.bike-center.pl/index.php?p4983,giro-indicator-czarny-grafitowe-wstawki-kask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
protege Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Ja polecam Lazer'a X3M - takiego posiadam.Podczas poszukiwań kasku przymierzałem kilka sztuk np. Author,który nie leżał dobrze(uciskał w niektórych miejscach głowę),Kellys itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.