Skocz do zawartości

[Kask] do około 250zl

malcu88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam zamiar zacząć jezdzic w kasku i nie wiem jaki kask kupic. Wiem tylko, że chce zwykły kask(nie full face) musi być bardzo przewiewny i żeby wyglądał w maire ladnie. Kask dość lekki i wygodny. Przeznaczenie do enduro? Jak i do codziennej lajtowej jazdy rekreacyjnej. Hmmmm?

Dokładnie tak, przejedź się po tylu sklepach po ilu się da i przymierzaj wszystko co wpadnie Ci w oko, najlepiej dopasować kask do głowy, każdy inaczej leży. Także Twój wybór będzie pewnie zawężony do tych kasków które znajdziesz w sklepach.

Ja za 179 wyrwałem rok temu Specialized Aligh. Dobrze i "głęboko" siedzi na głowie, nie mam powodów do narzekać. Inne były "za płytkie"

Jeśli chcesz/możesz dołożyć to warty uwagi jest Fox Flux, świetnie dopasowany, przynajmniej do mojej głowy, też pewnie siedział ale cena 350, w tym sezonie za 300 można kupić.

daid - za Giro Rift zapłaciłem 159 ; ) Ogólnie nie wiem czy mogę ale polecam Ci porozglądać się za kaskami na stronie: www.bike-center.pl naprawdę fajne ceny mają tam.

Sam mam także Giro Rift i jest to mój 4 kask, jak na razie najlepszy.

edit: Wyżej wymieniony kask Giro Phase na stronie która podałem bez przeceny kosztuje prawie 30 zł mniej.

Witam! Mam zamiar zacząć jezdzic w kasku i nie wiem jaki kask kupic. Wiem tylko, że chce zwykły kask(nie full face) musi być bardzo przewiewny i żeby wyglądał w maire ladnie. Kask dość lekki i wygodny. Przeznaczenie do enduro? Jak i do codziennej lajtowej jazdy rekreacyjnej. Hmmmm?

siema,

zobacz tutaj

bardzo dobra cena jak na ten kask.

R

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...