Skocz do zawartości

[dętka] Kupno dętki do semi-slicków

CyklistaPozytywny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem świeżo upieczonym cyklistą (Kellys Quartz'10) i chciałbym zakupić zapasowe dętki do nowego roweru MTB. Kółka 26 cali, zatem wielkość samej dętki jest oczywista.

Obręcze: KELLYS Draft 559x19 (32 holes)

Opony: KELLYS Cobra 26x2.0 skinwall - czyli semi-slicki

1) Jaka grubość dętki? Na pewno max. grubości opony... czy obręczy? Wiem, że grubość dętek jest podawana w rozmiarach od..do - czyli ja to rozumiem w ten sposób, że jeśli mam oponę 2.0, a dętka jest np. 1.75-2.1, to się nadaje?

2) Jakie dętki polecacie? (jazda po Wawie, laskach i czasem niedużych górkach czyli względny lajcik)

3) Jakie łatki polecacie? (wiem że warto zamiast blaszki posiadać papier ścierny średniej grubości) - do klejenia w mieszkaniu na balkonie

4) Czy warto kupić dętki i zestaw łatek w Decathlonie? (np. zestaw 2 dętek za ~10 zł???)

5) Co jeszcze warto tam kupić (w Decathlonie)?

Łyżki będę miał w niezbędniku Topeak Hexus Hummer :-)

Pozdrawiam forumowiczów!

Napisano

1)Tak dętki 26x1,75-2,1 będo pasowały

2)Jeżeli nie interesuje Cię waga to możesz zastosować praktycznie każde byle jakieś markowe: Continental, Michelin etc.

3)Łatki ja kupuje takie jakie są w danej chwili w sklepie.

4)Cena atrakcyjna, jeśli się nie sprawdzą to więcej ich poprostu nie kupisz.

5)Ja ogólnie nie przepadam za masówką z Decathlonu. Choć czasami można wyhaczyć fajne promocje.

Napisano

Zakupiłem te dętki "zapasówki-dojazdówki" 2 szt za 10 PLN oraz zestaw łatek za 9 PLN.

Łatki:

http://www.decathlon.com.pl/PL/zestaw-klasyczny-20712225/

Dętki, coś takiego tylko grubośc 1.75..2.10:

http://www.decathlon.com.pl/PL/zestaw-2-26x1-5-2-1-schrader-17930684/

Oglądałem również rękawice, są dwie odmiany po 35 PLN i 55 PLN, ale żadne nie spełniły moich oczekiwań zatem szukam dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...