Skocz do zawartości

[do 1000zł] Pomoc w wyborze roweru

Trescom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początku jako nowy Użyszkodnik, witam wszystkich serdecznie.

Generalnie jestem zielony jeśli chodzi o rowery. Przeczytałem sporo tematów znajdujących się na tym Forum i szczerze mówiąc jeszcze trudniej mi podjąć decyzję ;)

Proszę o pomoc w wyborze właściwie dwóch rowerów. Dla mnie w kwocie do 800-1000zł i dla narzeczonej w kwocie tej samej lub nawet niższej. W tematyce rowerów znane mi są jedynie nazwy z dzieciństwa "Giant", "Dunlop" i "Shimano" :P Ot cała moja wiedza dotycząca rowerów.

Zamierzam bardzo często korzystać z dobrodziejstw rowerowych, sporo jeździć po terenach leśnych (z pewnością nic specjalnie wyczynowego) oraz spokojnie po ścieżkach rowerowych. Nie wiem czy lepiej kupić rower ze sztywną ramą, czy z amortyzatorem (jak np. http://allegro.pl/rower-mc-kenzie-28-fully-hill-400-i1547567754.html).

Jeśli chodzi o rower dla narzeczonej z pewnością bardziej chodzi o rower do spokojnej, miejskiej jazdy po parkach i ścieżkach rowerowych.

Ewentualnie proszę o informację czym się kierować przy zakupie roweru, na co szczególnie zwracać uwagę.

Z góry bardzo dziękuję za informacje i pomoc.

Pozdrawiam,

Tres

Napisano

Witam świeżaka :)

Generalnie nikt nie ma prawa powiedzieć że rower który podałeś w linku jest bezpieczny

to tzw. makrokesz na plastikowych podzespołach które po miesiacu przestaną spełniać swoje funkcje

polecam Ci przeczytać ten artykuł

http://www.wrower.pl/kupowanie/index.php

W tej kategorii cenowej niema roweru na amortyzowanej ramie który będzie się spełniać w terenie.

tego typu bike'y to śmierć na kołach. I ten kontrast - amortyzowana rama , idealna w teren a hamulce niemają nic wspólnego z prawdziwymi hamulcami.

Gdybyś tym rowerem wyjechał w teren to prawdopodobnie byś nie wrócił

W tej cenie możesz szukać tylko i wyłącznie hartaila - sztywnej ramy.

Mozesz poszukać roweru :

kellys viper z 2009

merida matts 10v

level a2 ( trochę wiecej niż 1k )

Mam nadzieje że trochę pomogłem .

Pozdrower :)

Napisano

Witam,

Bardzo dziękuję za odpowiedź!

No cóż, rower dla mnie to dzisiaj dwa koła + rama ;) Dlatego zdaję się na doświadczenie zapalonych maniaków rowerowych. Jak miało się 16 lat, to coś tam się grzebało w tych "przerzutkach" ;) Dzisiaj to już nie to samo.

sznib dzięki za propozycje. W przypadku narzeczonej myślę, że bardzo przyzwoita propozycja.

matis1906 dzięki za artykuł. No to mam co czytać po powrocie z pracy ;) Jeśli chodzi o propozycje, to wszystkie 3 mi się podobają. I na co tu się zdecydować... ;)

Mimo wszystko czekam na inne propozycje :)

Pozdrawiam!

Napisano

Wiesz,zupełnie nowy za 1100 zł zależy jak kto patrzy na sprawę jakości oraz lansu.Widziałem gorsze w tej cenie,tylko ta rama ogromna.W porównaniu do marketowców za 500 nie wygląda żle,ale jak pisałem zależy kto czego oczekuje.Zdaje mi się że te tysiąc sto z wysyłką wart.

Wiesz,zupełnie nowy za 1100 zł zależy jak kto patrzy na sprawę jakości oraz lansu.Widziałem gorsze w tej cenie,tylko ta rama ogromna.W porównaniu do marketowców za 500 nie wygląda żle,ale jak pisałem zależy kto czego oczekuje.Zdaje mi się że te tysiąc sto z wysyłką wart.

Ale niedoczytałem że dla dziewczyny,zupełnie się nie nadaje chyba że ma 2 metry wzrostu :icon_lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...