Freeman89 Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam. Pytanie mam czy ktoś próbował kiedyś przykleić przelotkę do ramy cro-mo klejem poxipolem? przelotkę zrobiłem z końcówki od regulacji przerzutki:) będzie szła nią linka od przerzutki wiec nie będzie mocnych napięć. Moje pytanie brzmi czy może to funkcjonować? zadne spawanie nie wchodzi w gre. ma byc prosto i szybko:D a i wiem ze istnieją nowe przelotki z obejmą na ramę ale tez odpadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kiedyś odpadło mi mocowanie pancerza nad przerzutką przednią. W serwisie przymocowali je wkrętem do metalu i klejem na gorąco. Niestety i tak odpadło. Dopiero przyspawanie nowego mocowania rozwiązało problem. Naprężenia na lince jednak były zbyt duże. Więc wątpię, że klej wytrzymał. Dlaczego nie możesz spawać i odrzucasz obejmę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freeman89 Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kiedyś odpadło mi mocowanie pancerza nad przerzutką przednią. W serwisie przymocowali je wkrętem do metalu i klejem na gorąco. Niestety i tak odpadło. Dopiero przyspawanie nowego mocowania rozwiązało problem. Naprężenia na lince jednak były zbyt duże. Więc wątpię, że klej wytrzymał. Dlaczego nie możesz spawać i odrzucasz obejmę? dzieki za info ja chyba spróbuje wiesz to bedzie linka od przezutki przedniej wiec az tak nie bedzie pracowała wiec zobacze:) anie chce kupowac nowej bo sie nie opłaca rama warta ze 30 zł a co do spawania przelotka jest aluminiowa a ra,a cro-mo wiec chyba sie nie da(no moze jakim lutnikiem:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 To spróbuj. U mnie to też była linka od przerzutki przedniej. Rama cro-mo to akurat całkiem dobry sprzęt. Gdybyś znalazł warsztat wyspecjalizowany w produkcji ram to przymocowaliby Ci mocowanie z cro-mo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.