weronix Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Hej! Mam do was pytanie, planuje kupić Scotta Scale 70 z 2010 - bardzo zależy mi na posiadaniu blokady poploc, niestety w standardzie jej nie ma :/ Czy ktoś z was się orientuje czy można taką blokadę założyć? Podobno są wersję Dartów do których się takiej blokady nie założy... tu jest foto załączam zdjęcie
JaniszMTB Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Dla mnie to może i oszczędność czasu ale i dodatkowa waga i koszty... Więc po co ci to? Wracając do tematu nic mi nie wiadomo zeby dart 2 miały pop loc'ka... Chyba dopiero manetki miały dart 3. Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.
weronix Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Napisano 19 Kwietnia 2011 Dart 2 w Giant Terrago ma pop loc'a seryjnie poza tym nie wyobrażam sobie schylania się podczas jazdy zeby wlaczyc blokade :/
moojmisiu Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Dart 2 w Giant Terrago ma pop loc'a seryjnie poza tym nie wyobrażam sobie schylania się podczas jazdy zeby wlaczyc blokade :/ Lenistwo? Problemy z kręgosłupem? Płytka wyobraźnia? Od jakiegoś czasu mam manetkę do blokady i coraz bardziej utwierdzam się, że to psu na budę, jeśli ktoś nie ściga się w górach. W to miejsce wolałbym mieć regulację tłumienia albo jakąś platformę. Darty 2 z manetką widziałem (choćby tu - http://xarchiwum.pl/rock-shox-dart-2-poplock-tanio-i1308622735.html), ale założenie manetki (chyba) równa się wymianie tłumika.
weronix Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Napisano 21 Kwietnia 2011 wcale tu nie chodzi o lenistwo, wyobraz sobie ze jade bardzo szybko i wjezdzam na wyboistą drogę i co mam sie schylac do pokretla blokady?
Piksel Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 Jak jedziesz szybko wyboistą drogą to chyba blokada jest w pozycji otwartej
Sonix Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 coraz bardziej utwierdzam się, że to psu na budę, jeśli ktoś nie ściga się w górach. A ja czym więcej jeżdżę to tym bardziej doceniam ten wynalazek.
jasskulainen Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 dart 2 jest na tyle tepy i twardy ze blokada jest zbedna trzeba spasc z kraweznika zeby sie ugial
Matrixowo Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 dart 2 jest na tyle tepy i twardy ze blokada jest zbedna trzeba spasc z kraweznika zeby sie ugial Z tym się zgodzę, bo Dart 3 jest również twardy i beznadziejny.
Piksel Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Nie do końca się z tym zgodzę owszem dart nie jest super czuły, ale przynajmniej przez cały czas pracuje tak samo, a w axelu przez pierwsze 20km jest pięknie, a później robi się sztywny.
moojmisiu Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Nie do końca się z tym zgodzę owszem dart nie jest super czuły, ale przynajmniej przez cały czas pracuje tak samo, a w axelu przez pierwsze 20km jest pięknie, a później robi się sztywny. a) czyli jedno drugiemu nie przeczy zmień uszczelki na evil genius i wywal gumy z wierzchu, będzie poprawa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.