Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock Shox Dart 2 w Scott Scale 70 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Mam do was pytanie, planuje kupić Scotta Scale 70 z 2010 - bardzo zależy mi na posiadaniu blokady poploc, niestety w standardzie jej nie ma :/ Czy ktoś z was się orientuje czy można taką blokadę założyć? Podobno są wersję Dartów do których się takiej blokady nie założy... tu jest foto Bicicleta_mtb_27v_Scott_Scale_70_(2010)_1255985221_grande.jpg załączam zdjęcie ;)

Napisano

Dla mnie to może i oszczędność czasu ale i dodatkowa waga i koszty... Więc po co ci to? Wracając do tematu nic mi nie wiadomo zeby dart 2 miały pop loc'ka... Chyba dopiero manetki miały dart 3. Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.

Napisano

Dart 2 w Giant Terrago ma pop loc'a seryjnie

poza tym nie wyobrażam sobie schylania się podczas jazdy zeby wlaczyc blokade :/

Lenistwo? Problemy z kręgosłupem? Płytka wyobraźnia?

Od jakiegoś czasu mam manetkę do blokady i coraz bardziej utwierdzam się, że to psu na budę, jeśli ktoś nie ściga się w górach. W to miejsce wolałbym mieć regulację tłumienia albo jakąś platformę.

Darty 2 z manetką widziałem (choćby tu - http://xarchiwum.pl/rock-shox-dart-2-poplock-tanio-i1308622735.html), ale założenie manetki (chyba) równa się wymianie tłumika.

Napisano

wcale tu nie chodzi o lenistwo, wyobraz sobie ze jade bardzo szybko i wjezdzam na wyboistą drogę i co mam sie schylac do pokretla blokady? ;)

Napisano

coraz bardziej utwierdzam się, że to psu na budę, jeśli ktoś nie ściga się w górach.

A ja czym więcej jeżdżę to tym bardziej doceniam ten wynalazek.

Napisano

dart 2 jest na tyle tepy i twardy ze blokada jest zbedna

trzeba spasc z kraweznika zeby sie ugial ;)

Z tym się zgodzę, bo Dart 3 jest również twardy i beznadziejny.

Napisano

Nie do końca się z tym zgodzę owszem dart nie jest super czuły, ale przynajmniej przez cały czas pracuje tak samo, a w axelu przez pierwsze 20km jest pięknie, a później robi się sztywny.

Napisano

Nie do końca się z tym zgodzę owszem dart nie jest super czuły, ale przynajmniej przez cały czas pracuje tak samo, a w axelu przez pierwsze 20km jest pięknie, a później robi się sztywny.

a) czyli jedno drugiemu nie przeczy

B) zmień uszczelki na evil genius i wywal gumy z wierzchu, będzie poprawa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...