Skocz do zawartości

[opony] lekkie do xc

Rondel96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Potrzebuje konkretnych porad co do wyboru opon na tereny głównie piaszczyste czyli drogi polne 50%, asfalt 45% i teren błotnisty 5%. Mam na oku Continentale X kingi i jestem ciekaw czy są warte swojej ceny. Ważę 75-80kg

Może coś ze Schwalbe jak się mają do tego Micheliny, Geaxy?, obecnie mam flyweighty 330 i są już na dojechaniu, na przyszłosc chciałbym cos z mocniejszym(większym bieżnikiem)

Pozdrawiam

Napisano

Race Kingi są podatne na przebicia, jak już to lepsza wersja RK to 2.2, ja ze swojej strony polecam Maxxis Crossamrk Exception bądź zwykłą zwijaną-też ważę ok 80 kg mają już przejechane 2 k km i ani jednej flaki, świetne na asfalcie i szutrze, gorzej z błotem-nie oczyszczają się i robią się z nich slicki co jak wiadomo jest nie do pomyślenia w górach.

Napisano

Racing Ralphy Evolution bardzo szybko zedrą się na asfalcie, jeżeli chcesz śmigać na nich po asfalcie kup wersję Preformance, o X-Kingach się nie wypowiadam gdyż jeszcze nie miałem z nimi styczności.

Napisano

Też mnie ciekawią, X-kingi to dość nowe oponki, dlatego ciężko o jakieś opinie z bieżnika wydają się szybkie na utwardzonych powierzchniach, waga też ok. Na internecie znalazłem test co prawda po angielsku ale nie powinno to stanowić problemu-link.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...