Skocz do zawartości

[hurtownie] w Niemczech - gdzie ??

chrissbe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam sie z jakiej hurtowni Bikestacja zaciąga części rowerowe. Wiem że na pewno z Niemiec, a może wie ktoś dokładniej :?: :?: Wiem tez tyle że części są sprzedawane w woreczkach a nie w pudełkach przez co są jeszcze tańsze. Interesuje mnie to bo np. Skareb Platinum kosztuje tam 1100 zł z blokada - a w hurtowni :)

Prosze o jakiś odzew na ten temat :D

Napisano

niby są tańsze, ale często są to produkty drugiej lub jeszcze niższej jakości!!

Kilka lat temu, kiedy nie było jeszcze w Polsce R.S Duke , jedna z hurtowni w Polsce miała ich aż 80sztuk. Wszytkie to były odrzuty , np nie wykończone (korona itp).

Napisano

no tak ale SS z allegro

1. nie narazaliby sie na takie ryzyko

2. sposród tylu sprzedanych przedmiotów nie ma ani jednego negatywa

3. niewykończenia wydać od razu - chyba ze cos w mechaniźmie

Nadal nurtuje mnie to pytanie skąd oni je mają :?: :?: Gdybym mial taki namiar to zakupilbym takowego Skareba lub Compa - na pewno rozróżniłbym trefnego.

Napisano

Nie siałbym takiej euforii. Po pierwsze nawet jak znajdziesz hurtownię w niemczech to nie licz że dadzą Ci jedną sztukę w super cenie, prędzej Cię zleją i tyle. Po drugie w większości przypadków są to produkty OEM w których na pierwszy rzut oka nie widać różnic, dopiero porównując bebechy takiego amora z normalnie kupionym w sklepie wychodzą wszystkie różnice. Ja nie ryzykowałbym. Druga sprawa - gwarancja, nawet jeśli ją masz to egzekwowanie jej to juz mordęga (koszt wysyłki do niemiec, przy ew. odmowie naprawy jeszcze koszt przywozu). Jeśli chodzi szczególnie o Manitou to na pewno masz do czynienia z wersją OEM w tej cenie. Nie ma bata. No chyba że dokładają do interesu :cool:

Rafaello

Gość kamoreks
Napisano

Ja amorka Manitou kupiłem z PL. Ale napęd od BIKESTACJA i wcale nie wyglada na gorsze. Na 2/3 jest made in japan a na 1/3 tajwan czy cos takiego.

Nie wydaje mi sie zeby bylo owiele gorsze albo gorsze. Łańcuch miałem w pudelku normalnym reszte nie ale co tam. I ta bikestacja kupuje chyba hurtowo w niemczech.

Po 100-200 szt. Wydaje mi się że wtedy może już kupić. A np korba od bike stacja wyglada przyzwoicie. I przerzutka. Smar oryginalny hurtowo zapakowane w folie zgrzewaną.

Napisano

no nieco zboczylismy z tematu ...

ja mam do DE 60 km wiec nie ma problemu. Gdybym cos wiecej wiedzial o cenach i miejscach to kto wie moze bym jakis interes otworzyl na allegro. Ale na razie chce tylko wiedziec gdzie one sie znajduja a nie jakiej klasy sprzedaja towar.

Napisano

Jeśli interesuje Cię np. Manitou to wejdź na stronę producenta, tam znajdziesz adres przedstawiciela w Niemczech i u niego uzyskasz informacje. Jeśli ma stronkę to nawet bez pytania masz na dłoni liste jego kontrahentów, podobnie z innymi firmami. Poza tym google Twym przyjacielem jest :lol:

Rafaello

Gość kamoreks
Napisano

A ty Rafaello gdzie kupowałeś swój sprzęt? Części albo rower?

Napisano
A ty Rafaello gdzie kupowałeś swój sprzęt? Części albo rower?

Różnie: amor (manitou Skareb Platinium) kupowałem jako wymontowany z roweru Gianta (dokładnie z NRS'a) jakieś 2 lata temu w sklepie w Katowicach. Jest napisane na nim Super SPV, dzwoniłem wtedy przed zakupem do Wigwamu i wyjaśnili mi że to jest Platinium montowany w zastępstwie Super. Działa idelanie. Rower (Kelly's Hacker 2004) kupowałem też w tym sklepie na wiosnę, od razu sprzedałem kółka i potem sukcesywnie wymieniłem osprzęt z XT na xtr'a łącznie z kołami (tutaj kupowałem część w sklepie w Sosnowcu o którym już pisałem w innych wątkach) oraz w sklepach w Zawierciu i Katowicach. Na allegro właściwie do bike'a nic nie kupowałem, kiedyś jedynie manetki XT;a dual control w 2003 roku kiedy miałem jeszcze fulla Scott'a . Okazało się przy montażu że lewa nie działa i gościu nie chciał mi ich reklamować - stąd moja ogólne nieufność do allegro. Teraz jestem powoli na etapie zakupu R7 Platinium i na wiosnę zmieniam ramkę .

:D

Rafaello

Napisano

tak przy okazji moglbys napisac albo zrecenzowac w dziale testow kolka xtr'a?Chetne poznalbym Twoja opinie(najchetniej szczegolowa w miare mozliwosci)na ich temat i wrazenia z jazdy itp itd :-D

Napisano

OK, w najbliższym czasie wrzucę moje wrażenia z jazdy na tych kółkach i porównanie do innych na których miałem okazję jeździć

Rafaello

Napisano

nie twierdze że wszystkie produkty sprzedawane po atrakcyjnych cenach to jakieś buble itp. Ale zdarzają się, sam kupiłem przerzutke Xt z tego roku, nową, ale ma wieksze luzy niż moja używana od dwóch lat. Cena była dobra, skusiłem się, no i bubel. Moja strata.

Gość kamoreks
Napisano
kupiłem przerzutke Xt z tego roku, nową, ale ma wieksze luzy niż moja używana od dwóch lat

Ja kupiłem 2005 XT nie miała luzów, ale odwrotna sprężyne z racji tego, że nie używałem zamieniłem na 2003 i tez 0 luzów. Więc nie wiem gdzie ty kupiłeś :) :twisted:

Napisano

Moja to była przerzutka na przód. (Xt 2005)

Kupiłem na allegro z firmy Eurobike. To chyba Pawlak Shimano. Pisałem do gościa że to jakiś bubel, zaproponował żebym odesłał na ekspertyze. Nie skorzystałem, bo za przerzutką czekałem 3tyg, pewnie ta cała wymiana trwała by przynajmniej miesiąc. A rower był potrzebny. Mam tylko nadzieje że nie rozpadnie się zbyt szybko. Luz jest na górnym pantografie, jest tam szczelina ok 1mm. Cały "wózek' (te płytki) pracuja podczas zmiany biegów.

Gość kamoreks
Napisano

No coż ja czekałem na wymiane. Chociaz były sprawne ale chciałem inny model 3 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...