MMMAAACCC7 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 mam pytanie poszukuję kasety 7 rzędowej ale mam co do niej jedno zasadnicze kryterium nie do roziwązania [co sklep to inaczej twierdzą] a mianowicie mam już łańcuch ug51 i z jaką kasetą będzie najlepiej współpracować, dostępne typy to -sram pg 730 -hg30 -hg50 dodam że korba będzie truvativ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Łańcuch jest w starym systemie UniGlide. Z podanymi kasetami współdziałać będzie moim zdaniem na porównywalnym poziome. Sugeruję więc kupić kasetę tańszą/o lepszym stopniowaniu/lżejszą/ładniejszą. Kryterium wybierz sam, dla tego łańcucha to nie ma i tak znaczenia. Po rozciągnięciu tego łańcucha (w tym jest akurat "dobry"- szybko to nastąpi) kup drugi lepszy łańcuch. Jeżeli z shimano to niech to będzie chociaż łańcuch hg50 lub hg40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 może to będzie małe OT ale w serwisie powiedzieli mi że to jest dobry nierozciągliwy łąńcuch, który wytrzyma sezon na pewno tak to jest jak sie chodzi do serwisu i udowadnia im ich głupotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 No wiesz jeden w sezon zrobi 500km drugi tyle trzaska w tydzień ... jak oni twierdzą ze ug jest dobrym łańcuchem polecam zmienić serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Ten łańcuch jest chyba z grupy Tourney, więc choćby z tego względu nieprzeznaczony do ostrego katowania. Nie ma jednak powodu, by nie przeżył sezonu "tourneyowej" jazdy :-) Co do kasety - tak wygląda HG-30/7sp. po 20 tys. km. http://img811.imageshack.us/i/kaseta.jpg Przeżyła trzy łańcuchy (nie pamiętam typu, ale nie wyższe niż HG40), a aktualnie na czwartym (HG50), mocno używanym w drugim bicyklu, zakatowuję napęd na śmierć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 spróbuję jutro załatwić wymianę, a nóż widelec się uda wyumienić, zamiast tego ug wezmę hg50 choć jak ich znam to nie będą chcieli wogóle ze mna rozmawiać-nie dałem im zarobić, bo nikt by nie dał [centrowanie 2 kól za 150?!-chore...] EDIT: w sezon trzaskam pow 15kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Ten łańcuch jest chyba z grupy Tourney, więc choćby z tego względu nieprzeznaczony do ostrego katowania. Nie ma jednak powodu, by nie przeżył sezonu "tourneyowej" jazdy :-) Co do kasety - tak wygląda HG-30/7sp. po 20 tys. km. http://img811.imageshack.us/i/kaseta.jpg Przeżyła trzy łańcuchy (nie pamiętam typu, ale nie wyższe niż HG40), a aktualnie na czwartym (HG50), mocno używanym w drugim bicyklu, zakatowuję napęd na śmierć :-) Całkiem niezłe sie trzyma jak na 20kkm, jeżdżone po asfalcie głownie ?? Ja sobie kiedyś kupilem fajny lancuch ... 700 km naciagna sie jak gumka od kaleson izjadł mi 3 zebatyki w kasecie :wallbash: Przy mojej jeździe kasety wyciągają przebiegi 5-7kkm, obecna sie już kończy ale jeźdze w trunym terenie głownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.