BlackLight Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam, Mam pewien problem z rowerem: Rower Mianowicie podczas jazdy z suportu wydobywają się dźwięki za które według mnie na pewno odpowiada łożysko(brak smaru). Więc postanowiłem rozebrać wszystko. Zaczęłem od korb, które nie sprawiły aż takiego problemu. No i na tym prosta droga sie skończyła. Doszedłem do środka a tam zdziwnienie bo nie bardzo wiem jak to ruszyć(wolałbym bez specjalnego klucza w miare możliwości). Zdjęcie: *** Bardzo prosze o pomoc, bo nie mogę sobie poradzić, a za każdą propozycje z góry dziękuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Niestety potrzebujesz klucza do suportu na kwadrat. Coś takiego: http://allegro.pl/klucz-do-suportow-na-kwadrat-super-jakosc-i1550318404.html Umyj to wszystko tam, brudne masz to i skrzypi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackLight Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Ok, dziękuje bardzo za pomoc, lecz znowu potrzeba klucza;/ a wiesz czy to co znajde w środku będzie do rozkręcenia(dojde do łożysk) bo wydaje mi się, że czasami są niestety nie do ruszenia;) a poza skrzypieniem jest także taki dziwny dzwięk jakby kulki w środku łożyska było słychać, czy to możliwe? P.S dodam, że rower mam dopiero od niecałego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Jeżeli to suport na maszynach, to można go rozebrać na cześci pierwsze i nawet wymienić sobie łozyska jak znajdziesz zaminnik w sklepie. Taki kulkowy jak robią shimano np jest ciężki do rozebrania a później do złożenia ta aby to miało ręce i nogi. A odkręcić sie ta bez klucza do suportu. ja sobie radziłem tak ze jak miałem suporyt w ramie starałem sie odkręcić żabą taką dużą i mocną. Jak miałem suport w rece szlifowałem kołnierz i pozniej francuzem zakręcałem. Jednak i tak polecam kupić klucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.