Skocz do zawartości

[Suport] problem

BlackLight

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem z rowerem: Rower

Mianowicie podczas jazdy z suportu wydobywają się dźwięki za które według mnie na pewno odpowiada łożysko(brak smaru).

Więc postanowiłem rozebrać wszystko. Zaczęłem od korb, które nie sprawiły aż takiego problemu. No i na tym prosta droga sie skończyła.

Doszedłem do środka a tam zdziwnienie bo nie bardzo wiem jak to ruszyć(wolałbym bez specjalnego klucza w miare możliwości).

Zdjęcie: ***

Bardzo prosze o pomoc, bo nie mogę sobie poradzić, a za każdą propozycje z góry dziękuje;)

Ok, dziękuje bardzo za pomoc, lecz znowu potrzeba klucza;/ a wiesz czy to co znajde w środku będzie do rozkręcenia(dojde do łożysk) bo wydaje mi się, że czasami są niestety nie do ruszenia;)

a poza skrzypieniem jest także taki dziwny dzwięk jakby kulki w środku łożyska było słychać, czy to możliwe?

P.S dodam, że rower mam dopiero od niecałego roku

• Mod Team

Jeżeli to suport na maszynach, to można go rozebrać na cześci pierwsze i nawet wymienić sobie łozyska jak znajdziesz zaminnik w sklepie. Taki kulkowy jak robią shimano np jest ciężki do rozebrania a później do złożenia ta aby to miało ręce i nogi.

A odkręcić sie ta bez klucza do suportu. ja sobie radziłem tak ze jak miałem suporyt w ramie starałem sie odkręcić żabą :D taką dużą i mocną. Jak miałem suport w rece szlifowałem kołnierz i pozniej francuzem zakręcałem. Jednak i tak polecam kupić klucz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...