dayus Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam! Kupiłem dopiero co na Allegro RS MAG 21. Rocznik 93/94. Ważę 82kg,jak na mnie jest zbyt miękki i za powolny. Da się coś z tym zrobić? Czy już prosto na złom? Dzisiaj dopiero przyszedł,nie miałem czasu na rozbieranie go...:/ Regulacje są 2 i obydwie działają - przynajmniej czuć różnice. Na lewej reguluje się tłumienie,a na prawej "siłe potrzebna do ugięcia" - twardość się to chyba nazywa;p Od czego zacząć? W nim są 2 komory powietrzne? Z góry dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Skoro zbyt miękki to dopompuj - są komory powietrzne, to z dokładnym ustawieniem nie powinieneś mieć problemów Na powolność może pomóc albo regulacja tłumienia, albo olej o niższej lepkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Regulacja tłumienia - owszem, pomaga,ale jeszcze za wolny;p Ale czy rzadszy olej nie zrobi go bardziej miekkim? Jak pompowac te komory, tyle samo na każda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Rzadszy olej może go zmiękczyć, musiałbyś wtedy znowu trochę zwiększyć ciśnienie. Zazwyczaj obie komory pompuje się podobnie. Elastomerów tam nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Nie wiem. Nie mialem czasu go rozebrac dzisiaj. Sa jakieś przejsciowki do pompek (do amortyzatorów) z koncówki na wentyl samochodowy na igłe? Bo ten MAG21 ma wejscie na igłe:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wastedqba Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kolega z Lubelskiego forum ma Maga 21 z 1995 roku i pompuje się go przez specjalną igłę którą udało mu się znaleźć w jednym w Lubelskich serwisów. Poproszę go żeby zrobił zdjęcie jak będzie pompował przy najbliższej okazji. To może uda Ci się dorobić coś takiego. Link do tematu: http://forum.rowerowylublin.org/viewtopic.php?t=3404&postdays=0&postorder=asc&start=25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Na zdjeciu "igla.jpg" jest igła do piłek Na zdjęciu "igla2.jpg" jest zestaw osprzętu do pompki USP-SKS. Ciekawe czy ma ten sam gwint ta igla? Probował ktoś napompować igłą do piłki amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Igłą z piłki dało się go napompowac,nie trzeba nawet duzo do niego;p Jutro albo pojutrze wezme sie za niego od srodka;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.