Skocz do zawartości

[rower] Kands energy 1300

Rekomendowane odpowiedzi

Kiery od mostka nie musisz odkręcać bo wymieniasz obie rzeczy. Jedynie zrzucasz uchwyty, i klamkomanetki.

Odkręcasz imbus z góry i luzujesz również zaczepy mostka aby go ściągnąć.

Edytowane przez kaeres

Tyle, że jak to zrobić? Poza tym trzeba mieć jeszcze jakiś klucz dynamometryczny do tego itp., a ja nie wiem skąd mam to wziąć, na allegro to cholernie drogie jest, droższe od samego mostka nawet.

Edytowane przez Fenrir

To normalne, że amortyzator mi się minimalnie, ale to minimalnie ugina gdy jest zablokowany, a wjadę w dziurę/podskoczę/wjadę w nierówność? Poza tym lakier z klamkomanetek mi schodzi w ekspresowym tempie i nie wiem co z tym zrobić, a i jeszcze jedno - na obu klamkomentkach jest m410, nie powinno być m412 i m430?

To normalne, że amortyzator mi się minimalnie, ale to minimalnie ugina gdy jest zablokowany, a wjadę w dziurę/podskoczę/wjadę w nierówność?

Całkowicie normalne. Zabezpiecza to amortyzator przed zniszczeniem przy ewentualnym, niezamierzonym najechaniu na przeszkodę/dziurę.

chlopie to ja nie wiem co ty robisz.. mojego kandsa kupilem 04.08.2012 i do tej pory lakier nie schodzi.. nie liczac obtarc z mojej winy...

jeszcze ew jest mozliwosc ze wylales na nie jakis rozposzczalnik czy cos podobnego .

wyduszone z samsunga

Edytowane przez szewka

To znaczy, co tam widać poza tym, że do 50% ugina się tylko jak się konkretnie wyrżnie w glebę? :D Chodzi o to, że nie tylko wersja HLO w 2013 jest lepsza, ale wersja elastomerowa też? Szkoda, że nie ma tej samej trasy z porównaniem obu wersji :)

Generalnie jednak wersje amortyzatorów z danego roku pojawiają się najczęściej dopiero w roczniku następnym rowerów.

Edytowane przez Tadeus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...