Tadeus Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Ja bym próbował reklamować. W większości aukcji piszą coś w stylu: Rowerek jest wstępni złożony, do państwa należy zamontować: pedała (lewe, prawe) kierownicę koło przód siodło I rowerek gotowy do jazdy (pierwszy lepszy przykład z Allegro, lol pedała) W żadnej z tych aukcji nie ma jednak nic o montowaniu korby, czy dociąganiu pozostałych śrub. I choć ta śruba faktycznie się może luzować samoistnie, to u niektórych się nie luzuje przez tysiące kilometrów, mimo że nic w tym kierunku od zakupu nie robili. Imho w tej sytuacji jest duża szansa, że to oni jej wyjściowo nie dokręcili odpowiednio. Choć oczywiście nie da się tego udowodnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troende Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Ona się luzuje cały czas W instrukcji Shimano zaleca dokręcanie co 100km. Można dać klej do gwintów albo podwędzić lakier do paznokci mamie, sympatii, żonie czy koledze transwestycie i zastąpić nim klej. Trochę to spowalnia proces wykręcania. @@Troende Wtedy zmieni się linia łańcucha. Kwadrat jest raczej totalnie uwalony w Twojej korbie a nowa kosztuje na pewnym portalu aukcyjny w granicach 60peelenów. Szkoda nerwów na kombinatorykę. rzeczywiście tyle kosztuje, w błedzie patrzyłem na korby Alivio i byly po 130+/- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 fakt, w moich 2 rowerach wystarczy 2x w roku wszystko dokrecic. lacznie z korbami na kwadrat. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 No taki mi się egzemplarz trafił Po 100 klilosach mogę dokręcić korbę o 1/4 obrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Dlatego przeszedłem na Hollowtech II i zostawiłem problem za sobą. Ze zdjęcia wygląda jak by było to od środka posmarowane smarem, było tak? Jeśli tak to jest to błąd montażowy, osi kwadratu nie wolno niczym smarować, szczególnie w kombinacji z aluminiową korbą - można osadzić ją za głęboko i pęknie. Też jestem zdania, że nic z obecną już nie zrobisz, pozostaje kupić nowe korby, Osobno (lewa prawa) opłaca się kupować w wysokich grupach, w niskich albo są nie dostępne, albo nieopłacalne. Musisz jeszcze szczególnie obadać czy nie uwaliłeś osi suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troende Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 właśnie też sie dziwiłem, ale kwadrat był posmarowany jakąś mazią (zapewne smarem)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 by lepiej wchodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Rowerem do pracy Rodacy! 1500km w tym sezonie! Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez pawlaczyskis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricardo83 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 WitamZastanawiam się nad kupnem roweru, nie zamierzam na nim szaleć zbyt dużo (przynajmniej na początek) bo muszę najpierw trochę odbudować nogi, ale nie ważne. Na początek ograniczę się do asfaltu i ścieżek, później zobaczymy. Z tego co widzę to polecacie KANDS ENERGY 1300. Pytanie czy lepiej kupić: 1. Z hamulcami zwykłymi V-Brake - http://allegro.pl/kands-energy-1300-mtb-alivio-aluminium-suntor-led-i4112621576.html 2. Czy dopłacić 150zł do tarczówek - http://allegro.pl/kands-energy-1300-dysk-alivio-26-alu-gratis-i4095497853.html 3. Jako 3 opcję dodam coś co zaproponowali mi w lokalnym sklepie - http://lato.bikershop.pl/produkt/33664/rower_2013_oscar_hum_29er_bialy_rama_19_cali.aspx - Tego bym miał za 1600zł. Właśnie te 1600zł to byłby już maks jaki chce wydać na rower na początek. Jest sens dopłacać to tego ostatniego czy nie ma co przepłacać na początek i wybrać opcję 1 lub 2?Mam 183cm wzrostu więc pewnie celować w 21cali? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 jeśli trójka za 1600 to bym brał. Tak, Rozmiar 21 raczej ale zanim kupisz to się przymierz do niego Liczę na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricardo83 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 A co powiecie ewentualnie na taką używkę http://allegro.pl/kellys-blade-race-pro2010-easton-xtr-mavic-i4095353634.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Nie ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Jakby ktoś był zainteresowany to będę miał na sprzedaż swój Kands 1300D. Więcej info na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troende Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Korba przyszła, kupiłem identyczną jaka była wmontowana, przykręciłem - dokręciłem najmocniej jak mogłem i śmiga, rozumiem, że to co stało sie z moją poprzednią korbą (zdjęcie troche wyżej) było spowodowane tym, że śruba się poluzowała i dokręcać śruby co jakis okres czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Gdyby to sie stalo przez odkręconą w eksploatacji śrubę to najpierw czułbyś jak lata korba na kwadracie. To musiał być błąd montażu - ktoś krzywo nasunął korbę na kwadrat (nie do styku metalicznego) i dokręcił na siłę. Później już tylko to "poprawiłeś" cisnąc na pedały. Korba będzie się przz dłuższy czas luzowała i trzeba bedzie to dociągać, Obiawia się to najczęściej skrzypieniem podczas pedałowania. Ale przy tym połączeniu też nie mozna stosować takiej niograniczonej siły, raczej z wyczuciem, moment dokręcania (nie pamietam teraz dokładnie) ale znowu nie jest taki duży) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troende Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 jak daleko ramie trzeba wsunąć na suport? do samego końca nie dochodzi zbytnio.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Moment dokręcania dla tej korby to 35-50Nm. Bezpiecznie można dokręcić używając rurki 20cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) osi kwadratu nie wolno niczym smarować Shimano najwyraźniej nadal się z tym nie zgadza, bo korby w dziurze na oś kwadratu są standardowo pociapane smarem Chyba nie ma co do tego zgody. Ostatnio czytałem gdzieś artykuł, w którym twierdzili, że kwadrat się smaruje, a wielowypust nie. I bądź tu mądrym Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Tadeus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Smarowanie kwadratu to rzecz dyskusyjna, ale dlaczego miałoby się nie smarować wielowypustu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troende Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 ramie wchodzi na taki odcinek suportu. wszystko okej czy jakoś to docisnąć tam? (nie mam pojecia jak, zeby nic nie uszkodzic) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 @@Troende Coś ta ośka dziwnie wygląda, przynajmniej w tym ujęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troende Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 w jakim sensie dziwnie wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 No coś tak niesymetrycznie jakoś Ale może to kwestia ujęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troende Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) 3 inne zdjęcia. i jak, nadal cos nie tak? jakoś "dobić" to tam? bo za godzinke wyjeżdżam w trase ~25km i nie chciałbym powtórki z poprzedniej korby bo jednak 9dyszek przepierniczyłem na nową.. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Troende Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Na tych ujęciach wygląda już ok. Standardowo montuje się tak: zakładasz ramiona korby, dopychasz ręką do oporu, skręcasz imbusem 8mm. Skręcanie "mocno lecz z wyczuciem". Rurka co najmniej 20cm rekomendowana Oczywiście obejrzałeś końce ośki i nie widać żadnych uszkodzeń? Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez BikerLight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi