Skocz do zawartości

[rower] Kands energy 1300

Rekomendowane odpowiedzi

W każdym Decathlonie albo ich internetowym sklepie. Do końca marca chyba wysyłka za darmo. Rowerki złożone ze świetnych markowych części, a do tego dożywotnia gwarancja na rurki.

No ale już koniec o tym w tym temacie, bo jeszcze nas moderacja pogoni :)

Edytowane przez Tadeus

Z racji tego, że się nudziłem od rana postanowiłem zrobić sobie stojak serwisowy.

Po śniadaniu poszedlem do garażu poszukałem jakiś "odpadków" metalowych od taty i zabrałem się do pracy :) zeszlo mi z 3h z przerwami na ogladanie skoków narciarskich ale zrobiłem :)

Zdjęcia:

1. http://zapodaj.net/26ca7bf7366e4.jpg.html

2. http://zapodaj.net/7bcfefb03f938.jpg.html

3. http://zapodaj.net/112146af10af2.jpg.html

ps. przy okazji nauczyłem się spawać :D

Nowe gwintowane zawieszenie i poszło w dół :D

http://zapodaj.net/750edb21cea47.jpg.html

A tak poważnie to rozebrałem, wyciągałem sprężyny, przeczyściłem i ponownie  zalałem olejem.

A co do zerowego skoku- przejechałem się może z 300 metrów i byłem pod wrażeniem z jaką łatwością się przyspiesza :teehee:.

Później do jednej komory oleju wlałem, sprężynę włożyłem i pojechałem przetestować jak będzie to działało . Jade po drodze to prawie wszystkie drobne/małe nierówności pokonywało się jak na powietrzaku średniej klasy :D Natomiast przy większych łatwo dobijał i szło po nadgarstkach :/.

W końcu wróciłem do stanu pierwotnego + zalanie olejem :D

ps. w tle moje 2gie wozidełko :P

A u mnie niestety pierwsza usterka, a mianowicie korba,a dokładniej prawe "ramie", które trzyma pedał się "wgniotło" / skrzywiło i ramie lata na ośce.. Aktualnie włożyłem tam jakąś tkaninę, aby w miarę unieruchomić. Macie może jakieś pomysły jak to naprawić? Bo raczej bez wymiany się nie obejdzie, a swoją drogą - jak nazywa sie fachowo te ramie? Może udałoby się wymienić tylko to, bez wymiany całej korby. 

@Troende dzwoń do sklepu

@pokerman jak to nie wiadomo ?!?! Następcą 1300 jest Nirvana ... 1-3 stron wcześniej sam poruszyłem ten temat.

@szewka   po telefonie do "transrower",dowiedzialem sie ze kands 1300 bedzie na pewno produkowany w tym roku jak i przez kolejne lata...wg. nich jest to model ktory bedzie sie "rozwijał" :woot:

ma byc dostepny  w kwietniu,konkretnej daty nie znaja,mozliwe ze jest to kwestia dni  :icon_exclaim:

odnosnie "nirvany" nie !!! jest to nastepca 1300,wiec pozostaje nam czekac..ponadtto raczej jest to tylko jednorazowa produkcja i w przyszlym roku jej nie bedzie!!!

ps. licze na  :thumbsup:   :icon_mrgreen:

Edytowane przez pokerman9

@szewka dzwon,dowiaduj sie ale zapewne nie powiedza Ci nic innego niz mi  :002:

na poczatku miesiaca . pisalem mniej wiecej jakie zmiany beda w 1300(po konsultacji z T-R,jak dla siebie szukalem)..raczej bedzie on taki jak lazaro V3,tyle ze z napisem Kands  :icon_wink:

Edytowane przez pokerman9

Co jesteście w stanie mi powiedzieć o takiej usterce? Da rade kupić samo, lewe ramie bez wymiany całej korby? Sam nie wiem czy warto na gwarancje oddawać, w sumie to niezbyt dobrze, że po 14 dniach używania stało sie takie coś.. a w żadnych supercieżkich warunkach nie jeździłem.. 

Fotka:

v9gr.jpg

Co ty kolego zrobiłeś ?!? :o

Przecież to jest tylko możliwe jeśli nie dokręciłeś wszystkich śrub ? więc?

Opowiedz jak to się stało.

Raczej nie kupisz jednego ramienia ew. możesz spróbować na gwarancję chociaż wątpię żeby to przyjęli. Zależy jak to się stało.

Części sam z siebie są ok i to nie ich wina.

Po mojemu to wina sklepu, że nie sprawdził i nie dokręcił na maksa śruby, ostateczna regulacja i kontrola jest jego zadaniem.

Ale... to też coś, co serwis robi przy przeglądzie zerowym (dociąga śrubę korby, bo ona często po wstępnym użyciu się luzuje), a ty jeśli z takiego serwisu rezygnujesz, to powinieneś zrobić to sam.

Nie twoja wina, ale mogłeś temu zapobiec :) Ja bym próbował reklamować u sprzedawcy.

Edytowane przez Tadeus

Ale... to też coś, co serwis robi przy przeglądzie zerowym (dociąga śrubę korby, bo ona często po wstępnym użyciu się luzuje), a ty jeśli z takiego serwisu rezygnujesz, to powinieneś zrobić to sam.

Ona się luzuje cały czas ;) W instrukcji Shimano zaleca dokręcanie co 100km. Można dać klej do gwintów albo podwędzić lakier do paznokci mamie, sympatii, żonie czy koledze transwestycie :icon_mrgreen: i zastąpić nim klej. Trochę to spowalnia proces wykręcania.

@@Troende

Wtedy zmieni się linia łańcucha. Kwadrat jest raczej totalnie uwalony w Twojej korbie a nowa kosztuje na pewnym portalu aukcyjny w granicach 60peelenów. Szkoda nerwów na kombinatorykę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...