pawlaczyskis Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Tak robię i wrzucam Dużo osób wahających się przed zakupem szuka takich zdjęć No to mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 A do domu jeszcze z 20km <3 ps. wiem,że mało widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Nic nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinesss Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Cześć, czy ktoś podpowie mi jak w 1300 wyregulować kierownicę góra/dół? Próbowałem śrubą imbusową w środku, ale kierownica ani drgnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek91 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 A jest w ogóle możliwość tak owej regulacji ? Wysokość kierownicy chyba zmienisz tylko po przez zmianę mostka;p... nie jestem pewny tak ,że bez spiny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinesss Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Właśnie tak się zastanawiam czy jest taka możliwość.. Trochę dziwne, by kierownica nie była regulowana. W każdym swoim rowerze miałem ową regulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 czy ktoś podpowie mi jak w 1300 wyregulować kierownicę góra/dół? Próbowałem śrubą imbusową w środku A jest w ogóle możliwość tak owej regulacji ? Trochę dziwne, by kierownica nie była regulowana NIe ma takiej regulacji, dlatego, że to stery typu Ahead, śruba imbusowa "w środku" służy do uslawienia luzu sterów, nie do wysokości mostka kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinesss Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Dzięki za odpowiedź, trochę szkoda, że nie ma regulacji.. Niezbyt komfortowo się jeździ z siodełkiem wyżej od kiery.. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zależy jak dla kogo. w mtb raczej powinno być własnie tak , że kiera jest niżej od siodełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 kiera nie jest prosta, wiec mozna jej wznos regulowac. choc o kilka stopni na + i na -. i mostek ma minus ustawic mozna. takie sa moznosci regulacyjne. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) czy można nim spokojnie jeździc po kilkanascie km.,nie jest zbyt niewygodnie...dystans 100-150km? widział go ktoś na zywo w kolorze szary matt? ____________________________ 1300 na rok 2014 wychodzi w przebudowanej ramie i szacie graficznej...oraz z klamkomanetkami Acera,reszta pozostaje taka sama... chyba warto poczekać kilka dni na nowość Edytowane 5 Marca 2014 przez pokerman9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 pokerman9, jesli planujesz dystanse powyzej 50 km to rower trekingowy bedzie o niebo lepszy. wieksze kola, wezsze opony, wieksze tarcze korb, wieksza szybkosc, geometria lepiej dostosowana do dlugich wojazy, blotolapy i oswietlenie w pakiecie. to plusy za trekingiem. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 kiera nie jest prosta, wiec mozna jej wznos regulowac. choc o kilka stopni na + i na -. Kierownicę powinno się ustawić odpowiednio do dłoni ugięciem końcówek kierownicy do tyłu, a nie kombinując sobie wysokość obracając w uchwycie mostka, bo może się to skończyć boleśnie dla nadgarstków. Rozwiązaniem może się okazać kupno regulowanego mostka, tylko czy tak powinno się kombinować przy rowerze aspirującym do MTB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 poza tym skoro beda klamkomanetki z nizszej grupy i cena zapewne wyzsza to nie ma na co czekac tylko nalezy brac rowery z roku 2013. krism4a1, mam te kiere :http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kierownice-rowerowe/mtb/p,kierownica-borla-hb-d330-czarny-mat-amoeba,167858.html. i kupilem ja wlasnie ze wzgledu na jej ,,lamanie''. znalazlem optymalne jej umocowanie i jest nader ok. a co do mostka regulowanego to tez tak mozna . choc taki mostek z czasem moze zaczac trzeszczec na laczeniach. co niektorych irytuje. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 O takiej kierownicy właśnie mówię, ona ma w zasadzie tylko jedno położenie (kąt obrotu w uchwycie mostka) optymalne dla nadgarstków, nie powinno się jej przykręcać dowolnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 pokerman9 skąd masz takie info o modelu na rok 2014?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 dzwoniłem do trans rower,ponieważ na allegro znalazłem go już na 2014,a wygląd i wypas ma taki jak na 2013 cena ma podobno wzrosnąć nieznacznie o jakieś max 20zł,czas pokaże sama rama pewnie nie będzie mocniejsza? sam kształt ma się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 podasz może linka do tego kands'a co znalazłeś? bo ja znalazłem niby na rok 2014 tylko niczym sie nie różni od 2013 http://allegro.pl/kands-energy-1300-disc-alivio-suntour-2014-gratisy-i4016159555.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 właśnie ten znalazłem który podałeś szewka nie różni się bo jeszcze nie wypuścili nowej serii,jest w produkcji...ma być za 2-3tyg. w sprzedaży ten który sprzedaje chce wałka zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Opony jakieś inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 inne i brudne. plus obrecze kol saiko, http://www.saiko.pl/katalog/sub,pl,o-firmie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Nowe koła, nowe tarcze, nowa przerzutka Dobre zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek91 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 wypas a czy nie bardziej opłacalne jest od razu kupić rower z wyższej półki niż wymieniać wszystko po kolei? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Kupił bym gotowca robionego pod masówkę, a tak składam pomalutku rower idealnie pod swoje wymagania To jeszcze takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 a mowia, ze kands jest nierozwojowy... ladnieje w oczach, choc portfel w nich topnieje zapewne... pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi