Amroz Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Mam problem z seryjnymi oponami a mianowicie ślizgam się na pojazdach. Głownie są to mokre liście i piasek. Czy zmniejszenie ciśnienia w oponach coś da czy inwestować w bardziej "agresywny" bieżnik? Obecne ciśnienie około 3 bar waga rowerzysty 108kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 spróbuj najpierw zmniejszyc nie co ciśnienie a jeżeli nie pomoże to wtedy zainwestuj. Ale jeżeli się nie mylę to opony będą się ślizgać i tak na mokrych liściach i to chyba nie zależnie od opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 opony będą się ślizgać i tak na mokrych liściach na mokrych liściach to chyba tylko gąsienice nie będą ślizgać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 nom czyli się nie myliłem pisząc to ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 pedalujecie chlopaki wciaz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Cały czas . Co do mokrych liści, to tak jak przedmówcy. Nie ma rady na nie. Musisz być ostrożniejszy . Chyba, że opony z kolcami poprawiłyby przyczepność . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
machinehead Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Mi na maxa uciekał może nie tyle co w błocie a na dobrze nawilżonej ziemi w lesie. Na takim jakby czarnoziemie, ale skutecznie pozbyłem się tego problemu wstawiając opony terenowe. Mój kands miał fabrycznie wstawione opony szutrowo terenowe CST. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Mi na maxa uciekał może nie tyle co w błocie a na dobrze nawilżonej ziemi w lesie. Na takim jakby czarnoziemie, ale skutecznie pozbyłem się tego problemu wstawiając opony terenowe. Mój kands miał fabrycznie wstawione opony szutrowo terenowe CST. jakie masz terenowe oponki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 12. opony Schwalbe Black jack: przód - 2,0, tył - 2,1 15 strona post #288 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jumbo Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Panowie czy warto by było wymienić ramę z kandsa 1300 na SUNDANCE Hamilton http://allegro.pl/rama-sundance-7-hamilton-rs-18-od-bike-aren-i3755851265.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 rama piękna ale jeśli chodzi o geo to idź do działu ramy/rowery i tam pytaji jeszcze dopytaj jaka średnica sztycy do tej ramy (kands ma 31,6) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jumbo Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 No jest piękna, ale czy warta zamiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieca Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Witam, mam do Was jedno pytanie - WARTO? http://allegro.pl/kands-energy-1300-vb-wysoka-polka-full-alivio-2013-i3792916854.html pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 TAK!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Nowy rok a tu cisza :/ Więc ja ją przerwę Jak wam się kands'y sprawują po sylwestrze I Moje drugie pytanie: Czy ktoś ważył kands'ika i jest w stanie podać dokładne wagi komponentów? Byłbym wdzięczny Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Daje rade ja jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malowany91 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Odpoczywa po sylwestrze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Ja tym bardziej Taka tam trasa z wczoraj:http://www.endomondo.com/workouts/281863930/10097711 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Nareszcie pojawiły się zdjęcia "maszyn" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 pawlaczyskis, nie zeslizgujesz sie z siodelka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) ja mialem bardzo podobnie ustawione i bylo to jawygodniejsze ustawienie mam do was sporą prośbę: mógłby ktoś zmierzyć długości ktore są podane na rysunku? kat główki ramy i podsiodłówki nie ma dla mnie znaczenia a i interesują mnie rozmiary 17" i 19" link: http://www.kross.pl/sites/all/themes/kross/images/nowa_rama.png dzięki wielkie z góry Edytowane 3 Stycznia 2014 przez benek196 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) pawlaczyskis, nie zeslizgujesz sie z siodelka ? Nie - jest bardzo fajnie Szczególnie w rowerowych spodniach z wkładką Edytowane 3 Stycznia 2014 przez pawlaczyskis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
machinehead Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Ładnie się prezentują Wasze Kandsy. Rower pawlaczykis-a prezentuje się jak rasowa wyścigówa Good job!U mnie wraz z nowym rokiem przyszły plany na wielkie zmiany. I mój Kands idzie na sprzedaż - na części. Zawsze twierdziłem, że to super rower za małą kasę i daje radę! Zawsze też ciągnęło mnie do jakiegoś udoskonalenia tego roweru co też sukcesywnie czyniłem. Także teraz, jesli ktoś z Was chciałby coś urwać z moich gratów - pisać, pytać Dlaczego tak? Wiele razy jeździłem na 29er'ach i miałem mieszane uczucia. Ostatnio jednak kolega zasugerował mi pewien model. Po przejechaniu się nim wiedziałem już, że będzie mój. Stąd ta decyzja Po raz ostatni fotka mojego 1300 energy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 @machinehead napisz jeszcze jakie cześci na sell (opisowo modele ipt ) Ale co do wymiany kands'a to jest mi przykro :/ Ja też składam 2gi rower ale kands'ika zostawiam ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
machinehead Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 napisz jeszcze jakie cześci na sell W zasadzie to wszystko oprócz hamulców bo tych już nie ma na 15-tej stronie tego tematu jest opis wszystkiego. Bomber jest aktualnie na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi