karol12124 Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Dzisiaj dotarł do mnie Kands z hamulcami tarczowymi i mam pytanie. Czy te hamulce się po prostu docierają, że przedni tak licho hamuje ? Tylni nieco lepiej, ale trzeba prawie do końca klamkę docisnąć.. Ogólnie rower bardzo fajny, przejechane dziś pierwsze 40km i raczej bez zastrzeżeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grovve Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Dzisiaj dotarł do mnie Kands z hamulcami tarczowymi i mam pytanie. Czy te hamulce się po prostu docierają, że przedni tak licho hamuje ? Tylni nieco lepiej, ale trzeba prawie do końca klamkę docisnąć.. Ogólnie rower bardzo fajny, przejechane dziś pierwsze 40km i raczej bez zastrzeżeń ja tam z hamowaniem problemów nie mam żadnych. (jednakowoż jestem bardzo lekki xD) może umyj tarczę czymś odtłuszczającym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol12124 Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Rowerek jest dopiero kupiony, tarcze czyste. Tylni jako tako hamuje - koło się blokuje i ślizga, a przedni zaciskam mocno klamkę i powolutku hamuje, jest słaby w porównaniu z byle jakim Vbrakiem z przodu. Ktoś wie może czy się to poprawi? Klocki są dobrze ustawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
calmate Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Mam właśnie ten sam problem, choć problemem tego nie nazwałbym. Tylny po regulacji brzytwa, blokuje koło już przy lekkim naciśnięciu klamki hamulca. Przód regulowałem, niestety nie dałem rady tak jak tylny i jest identycznie jak u Ciebie, mnie to pasuje, bo przód i tak używam tylko przy dojeżdżaniu do sygnalizacji świetlnej, gdzie lewą hamuję prawą wciskam przycisk. Jakby ktoś miał na to sposób z chęcią skorzystam może byłoby fajniej hamować przednim tak jak tylnej ;na jedno koło; ; -) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 ma tektro novele w rowerze. ustawiajac mechaniki mozna zrobic tak: naciagnac linke przy zacisku, imbusem dokrecic staly klocek, barylka przy klamce naciagnac linke. powinny hamowac dobrze. ps. waze okolo setki i blokuje przod i tyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
calmate Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Już tak ustawiałem, jedynie dobrze hamowało, gdy klocki były lekko zaciśnięte, ale powodowało cięższe obracanie kołem. Może tak licho hamuje przy mojej masie (niecałe 70kg) ; d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 tarcze proste? klocki i tarcze nie sa zatluszczone, pomimo ich nowosci? gdyby byly tluste, piski byloby przy hamowaniu slychac. co do wagi, jak pisalem, mechaniki 100kg wieprza, tj.mnie, zatrzymuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Po ponad 3500km użytkowania Kandsa (2013) zaczęły wydobywać się dość niepokojący dźwięk. Przy skręcaniu lub podczas pokonywania podjazdu. Obawiałem się, że może to być pęknięcie w ramie, ale nigdzie nie znalazłem niepokojących pęknięć, prócz odprysków . Póki co specyfikacja standardowa. Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim zjawiskiem? Czy ktoś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1991 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 http://olx.pl/oferta/blotniki-rowerowe-simpla-raptor-sxl-komplet-przod-tyl-rzeszow-CID767-ID2V4Ob.html Da się takie błotniki w scudzie zamontować? Za bardzo nie wiem z czym się je koniec tego błotnika. Kupiłem sobie i nie wiem czy źle nie zrobiłem ;f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Panowie jako że sprzedałem wczoraj swojego KE 1300 2013r. potrzebuje szybkiej porady...decyduję się dalej na marke Kands i zastanawiam się czy brać na mechanikach czy hydraulice? model tego roczny sprawa nie cierpiąca zwłoki,planuję zakup już na poniedziałek rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 >Sprzedać Kandsa z mechanikami i zastanawiać się nad kupnem Kandsa z takim samym osprzętem i hamulcami. Trochę cię nie rozumiem. Lepiej na hydrualikach, hydrualiki zawsze są lepsze Szukaj też z XCM-em olejowym. Ja bym osobiście gdybym nie sprzedawał Kandsa by kupić Rometa, to po prostu zainwestował w lepszy osprzęt - napęd z Alivio na pełny Deore, amor z XCM-a, na powietrznego RockShoxa xc32, br-m375 na hydrualiki br-m445/505 i lepsza sztyca/mostek, dla mnie to bardziej się opłaca niż wymiana na nowszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 nie napisalem we wczesniejszym poscie jakie mialem heble a miałem kolego na v-ki, teraz chce na tarczach,rozumiesz? twoja wypowiedz nie wiele wnosi do mojego pytania >Sprzedać Kandsa z mechanikami i zastanawiać się nad kupnem Kandsa z takim samym osprzętem i hamulcami. Trochę cię nie rozumiem. Lepiej na hydrualikach, hydrualiki zawsze są lepsze Szukaj też z XCM-em olejowym. Ja bym osobiście gdybym nie sprzedawał Kandsa by kupić Rometa, to po prostu zainwestował w lepszy osprzęt - napęd z Alivio na pełny Deore, amor z XCM-a, na powietrznego RockShoxa xc32, br-m375 na hydrualiki br-m445/505 i lepsza sztyca/mostek, dla mnie to bardziej się opłaca niż wymiana na nowszy model. no akurat mostek i kiere mialem zmieniony,sztyca mi nie przeszkadzala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Czy ktoś pomoże? powiedz skąd mniej więcej się wydobywają lub jakie to są dźwięki... Dość czestym powodem takich " dźwięków " może być piasek w suporcie lub po prostu się korba odkręciła... Ewentualnie jest jeszcze możliwość, że przyczyna tkwi w sztycy pod siodłem bo z tego miejsca także często się wydobywają głosy... Jeśli to pierwsza opcja to musisz wyczyścić suport/dokręcić wszystko, Jeśli to druga opcja to albo dokręć mocno śrubę podsiodłową albo zmień sztyce Ps. Jeśli pomogłem kliknij Pomógł amor z XCM-a, na powietrznego RockShoxa xc32, Od kiedy Xc32 jest powietrzny ? http://www.forumrowerowe.org/topic/140918-widelec-co-lepsze-rock-shox-xc-32-tk-czy-sr-suntour-raidon-rl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol12124 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Dziś ustawiłem trochę obydwa hamulce i pojeździłem, tylny jak wcześniej, bez zastrzeżeń, zatrzymuje koło od razu..natomiast przedni jest "spowalniaczem" choćbym nie wiem jak mocno klamkę zacisnął. Oczywiście wszystko nowe, czyste. Niech się wypowie ktoś kto miał/ma z przodu oryginalne tarczówki, btw. ważę niecałe 60 kg.. Poprawi się czy się przyzwyczaić i ewentualnie kiedyś wymienić np. na Avid'y BB5 ? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 powiedz skąd mniej więcej się wydobywają lub jakie to są dźwięki... Dość czestym powodem takich " dźwięków " może być piasek w suporcie lub po prostu się korba odkręciła... Ewentualnie jest jeszcze możliwość, że przyczyna tkwi w sztycy pod siodłem bo z tego miejsca także często się wydobywają głosy... Jeśli to pierwsza opcja to musisz wyczyścić suport/dokręcić wszystko, Jeśli to druga opcja to albo dokręć mocno śrubę podsiodłową albo zmień sztyce Jeśli chodzi o suport. Wyczyszczony. Sztyca dokręcona. Stawiałbym bardziej na amora. Ma lekki luz już. Jednak podczas uginania go dźwięki te nie występują. W przyszłym tygodniu rozkręce stery. Wydaje mi się, że wina może być po ich stronie .Dźwięk na 100% z przodu dochodzi. Najczęściej przy skręcaniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Jeśli chodzi o suport. Wyczyszczony. Sztyca dokręcona. Stawiałbym bardziej na amora. Ma lekki luz już. Jednak podczas uginania go dźwięki te nie występują. W przyszłym tygodniu rozkręce stery. Wydaje mi się, że wina może być po ich stronie .Dźwięk na 100% z przodu dochodzi. Najczęściej przy skręcaniu . Sprawdź jeszcze łożyska z piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Koledzy wiecie jaki jest model hydrauliki w nowym kandsie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokmalinowy Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Koledzy wiecie jaki jest model hydrauliki w nowym kandsie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol12124 Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Z mojego Kandsa wydobywają się dziwne dźwięki podczas kręcenia korbą, na pewno nie ociera przerzutka. Mam przywyknąć czy coś poradzicie? Z góry przepraszam za jakość, specjalnie nagrałem w 480p bo mam wolny internet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
calmate Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 wygląda i słuchać ocieranie łańcucha o przerzutkę, jeśli się upierasz, że to nie to, w takim razie zobacz naklejkę koloru czerwonego na przerzutce czy nie ociera. Jeśli nadal nic to przeczyść koła zębate i łańcuch, może piachu się dostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol12124 Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Nie ociera bo na sucho kręciłem i korba się prosto kręci,nie dotyka przerzutki z żadnej strony.Na 2 przełożeniu z przodu też jest ten odgłos. Rower ma najechane około 200km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Chce ktoś kupić Kandsa po taniości? Disc, 2013. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Z mojego Kandsa wydobywają się dziwne dźwięki podczas kręcenia korbą, na pewno nie ociera przerzutka. Mam przywyknąć czy coś poradzicie? Z góry przepraszam za jakość, specjalnie nagrałem w 480p bo mam wolny internet Może w tym modelu też słynna naklejka:rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Mógłby ktoś polecić mostek tak do 80zł? Oryginalny mówiąc delikatnie, jest denerwujący podczas podjazdu. Czuje się na nim jak na rowerze turystycznym. Dlatego zależy mi na dość prostym mostku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Se obróć jak wszyscy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi