Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiadomo, jednak po prostu jeśli hamulec mechaniczny pewnej marki kosztuje 150zł, a hamulec hydrualiczny tej samej marki - 170zł, różnica na pewno nas nie "powali". Nie chodzi mi o to, że mechaniki Br-M375 mogą się równać z hydrualikami Sram XX, tylko że te mechaniki mogą się równać z np. tanimi hydrualikami BR-M395 :)

Ale z tanich hydraulików taniej i łatwiej prześć na lepsze niż z jakich kolwiek mechaników.

Napisano (edytowane)

@Fenrir zastanawiam się skąd u ciebie taka wiedza o rowerach(częściach)skoro kilka stron wcześniej pytałeś co wymienić aby zacząć jeździć "kands'em" po kilku miesięcznej przerwie...oraz skoro "nie wiesz"(nie wiedziałeś) jak zmienić hamulce,oraz kierownice(tym mnie dobiłeś) :woot: 

posty   #736  #741  #778  #780 #783 itd. itd. :wallbash:   :whistling:

Edytowane przez pokerman9
Napisano

Jak dokładnie wyregulować te hamulce? W większości poradników są jakieś śrubki, których tutaj nie ma. Co zrobić, jeśli mimo poluzowania hamulce dalej ocierają, ale słabiej hamują? Mowa o przednim

ponawiam :D

Napisano

ponawiam :D

może ja się wychylę...najpierw jaki hamulec,tarcza czy v-ka?

następnie w przeglądarce wpisz regulacja hamulca i masz odpowiedź... 

http://www.forumrowerowe.org/topic/41824-v-brake-vademecum/

http://www.forumrowerowe.org/topic/50063-hamulce-tarczowe-regulacja/

http://www.forumrowerowe.org/topic/148378-poradnik-regulacja-i-ustawianie-zacisku-hamulcowego/

powodzenia  :thumbsup:

jutro proszę o usunięcie posta(nie tylko tego)bo się straszny śmietnik robi  :blink:

Napisano (edytowane)

Witam

Mam problem z wyceną Kandsa 1300 z 2010r. Na rowerze przejechałem ok 2500 km, głównie po szutrowych ścieżkach i asfalcie. Rower posiada kilka zarysowań, amortyzator (XCR) bez luzów, wszystko działa jak należy. 

Jaka uczciwą cenę mogę zaproponować potencjalnemu kupcowi? A może ktoś z Was byłby zainteresowany kupnem? 

Pozdrawiam

Edytowane przez DSTR911
Napisano

@DSTR911 myślę,że jeśli rower jest z 2010r. a dałeś za niego wtedy w granicach 900zł,to max (wg. mnie) będzie 500zł,chociaż nie wiem czy ktoś tyle da :D

ja swojego chcę sprzedać z 2013r.,kupiony w połowie marca tego roku,nalot 500km. i mam problem w granicach 1k...

teraz coś odemnie...w związku ,że nie moge sprzedać swojego a chcę rower na tarczach(v-ka mizernie daje sobie rade w terenie gdzie jeżdzę) :) zastanawiam się nad zmianą hamulca na tarcze...i tu się nasuwa pytanie...zmienić piasty(koszt przeplotu 25zł),czy kupić całe koło(np. takie jak w KE 13000 2014r) i założyć np. avid'y bb5...ewentualnie sprzedać tego taniej i kupić K1300 na mechanikach lub hydraulice z 2014r :D

thx :)

Napisano

Po ponad 3500km użytkowania Kandsa (2013) zaczęły wydobywać się dość niepokojący dźwięk. Przy skręcaniu lub podczas pokonywania podjazdu. Obawiałem się, że może to być pęknięcie w ramie, ale nigdzie nie znalazłem niepokojących pęknięć, prócz odprysków :P. Póki co specyfikacja standardowa. Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim zjawiskiem?

Napisano (edytowane)

1] Panowie/Panie szukam fotelika dla dziecka 10 miesięcznego do mojego rocznego Kandsa 1300. Jaki byście polecili ? Nie interesuje mnie z odchylaniem. Czy warto wchodzić w te droższe "firmowe" czy może taki wystarczy w zupełności ~~> LINK

Czytałem tu na forum, że Hamaxy Kiss cieszą się popularnością ale ktoś pisał, że przy większych nierównościach ocierają o oponę... i stąd trochę mnie to zmartwiło i zastanowiło.

2] Mam jeszcze drugi problem. Otóż po przejechaniu ok. 7-8 km. zauważyłem, że podczas podjazdów gdy nacisnę mocniej na pedały to tak jakbym słyszał wgniecanie. Domyślam się, że chodzi o smarowanie a co wy myślicie o tym ?

Edytowane przez sakreble
Napisano

To zobacz czy ta aluminiowa ramka nie jest luźna. Kiedy jest poluzowana to lubi strzelać i trzeba co jakiś czas dokręcać. Też tak mam, ale za 2 tygodnie przechodzę na SPD kiedy tylko wypłata wpłynie na konto. Jeśli nie pomoże to odkręcić i przesmarować gwinty.

Napisano

Witam. Zakładał ktoś do swojego kandsa opony w rozmiarze 2.2 lub większe? Ja do swojego załozyłem race king 2.2 i mam chyba małe problemy :/

Napisano

Mój Kands 1300 Disc z małym przebiegiem: 300km, większość i tak na blokadzie skoku, więc brak luzów, rocznik 2013 na sprzedaż. Cena: 1100 do negocjacji. Rozmiar 21, mam 184cm wzrostu i 84 długość nogi i to idealny rozmiar. Więcej info na pw. Gratisy - osłona na tylni trójkąt,licznik "Bicycle computer", działający, baterie do wymiany i nowe gripy z B'twina.

Napisano

Witam. Zakładał ktoś do swojego kandsa opony w rozmiarze 2.2 lub większe? Ja do swojego załozyłem race king 2.2 i mam chyba małe problemy :/

Ja mam u siebie (rocznik 2011) SmartSamy 2,25  - wchodzą bez problemu.

Napisano

Zniżka 5% - hmm... gdyby Kands chociaż posiadał coś klasy Cayona XT, a tak nie ma na co mi się przydać ta zniżka :P

Napisano

Zniżka 5% - hmm... gdyby Kands chociaż posiadał coś klasy Cayona XT, a tak nie ma na co mi się przydać ta zniżka :P

Cayon XT również jest w naszej ofercie, nie mamy go na sklepie internetowym, jednak zamówienie można złożyć telefonicznie :)

Napisano

Wie ktoś jak zdjąć ten cholerny szybkozamykacz? Wiem, że to głupie pytanie, ale szarpie się z nim w przednim kole od pół godziny, pcham, pcham i koło nie chce wyjść.

Napisano

Ja mam u siebie (rocznik 2011) SmartSamy 2,25  - wchodzą bez problemu.

Założyłem te race kingi, z przodu niby wszystko ok a z tyłu w jednym miejscu jest większy balon tzn nic nie widać, nic nie wystaje itp tylko widac jak sie szybciej kołem zakręci, że coś jest nie tak i rower lekko podskakuje jak jade szybciej :/ Obręcz jest prosta, sprawdzałem

Napisano

Założyłem te race kingi, z przodu niby wszystko ok a z tyłu w jednym miejscu jest większy balon tzn nic nie widać, nic nie wystaje itp tylko widac jak sie szybciej kołem zakręci, że coś jest nie tak i rower lekko podskakuje jak jade szybciej :/ Obręcz jest prosta, sprawdzałem

Sprawdź, może opona źle Ci się ułożyła na obręczy.

Napisano

Panowie mam pytanie...czy  tylne koło w Waszych kands'ach jest idealnie po środku między widełkami?!?

u mnie prawie ociera o lewą stronę,mam może 5mm luzu,mam tak od początku ale zawsze zapominam zapytać :)

rower po 9ciu dniach wrócił z serwisu...nie wiem czy mam się śmiać czy płakać :sick:   :wallbash:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...