szewka Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jakaż to korba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Zgadywanka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Shimanowska ?- odpada Sr suntour ? - odpada ;p Sram? - odpada Na tym się kończy moje zgadywanie bo wiecej firm nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Dzisiaj czyściłem troszeczkę rower i zauważyłem że moje hamulce v-bake chyba się kończą. Jeżeli hamulce są tak starte że nie widać nacięć na nich tzn. że nadają się już do jazdy czy dalej będą hamowały czy to już koniec i wymiana. jeżeli tak to trochę kiepsko bo wytrzymały 420 km Jakie byście polecili tylko nie za "miliony" tylko takie "budżetowe" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Z V-brake ów mogę szczerze polecić Author ABC-3CC. Cena ok. 30-40zł. Moim zdaniem warte uwagi. Mocna siła hamowania, niskie zużycie oraz okładziny posiadają 3 różne kostki, na różne warunki pogodowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) znajomemu kupowałem takie: http://velo.pl/czesci/klocki-i-okladziny-hamulcowe/accent/3-function-pro i sobie chwali, hamują dobrze, nie piszczą, nie znikają w oczach ale jeśli ma być budżetowo to lepsze będą te: http://velo.pl/czesci/klocki-i-okladziny-hamulcowe/accent/3-functionróżnią się tylko tym, że wersja Pro ma wymienne okładzinywiele osób poleca klocki także Author ABS-3CC (http://velo.pl/czesci/klocki-i-okladziny-hamulcowe/author/abs-3cc) tylko w ich przypadku cena jest za komplet na 2 koła (4szt)z wymiennymi okładzinami: http://velo.pl/czesci/klocki-i-okladziny-hamulcowe/author/abs-3cc-alu Edytowane 11 Stycznia 2014 przez benek196 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Twarde klocki to też lipa. Ściera się przecież albo okładzina, albo felga... Z dwojga złego wolę okładzinę!!! Też polecam ABS-3CC. Fajne są! Korby to customowe Shimano FC M442 (http://www.evanscycles.com/product_image/image/67d/743/735/28219/product_page/shimano-deore-m442-chainset.jpg) Edytowane 11 Stycznia 2014 przez pawlaczyskis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 442 ciężko zajechać Nastukałem na tym około 10k km, dwie średnie zębatki wymieniałem, ale całość żyła doskonale. Poszła w końcu w celu odchudzenia roweru, bo z suportem waży dość sporo. A klocki to polecę Merida ABS BS-MD004 ; 7 tysięcy bez problemu, czego nie mogę powiedzieć o BS-MD001. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Pytanie mam co do suportu w Kandsie, orientuje się ktoś jaki on ma rozmiar ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 szerokość mufy 68mm, gwinty bsa a długość osi się dobiera do korby tak jak zaleca producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 a długość osi się dobiera do korby tak jak zaleca producent Byłbym skłonny uważać odwrotnie, to mechnizm korbowy dobieramy do długości osi suportowej, a dokładnie do lini łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 albo ja ciebie nie zrozumiałem albo ty mnie ale tylko dopiszę że Shimano podaje dedykowaną długość suportu do każdej korby z oczywistym wyjątkiem HT2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Linie łańcucha Shimano podaje 2 : 50mm i 47,5mm , dla różnych długości suportu. Natomiast zbyt krótka oś suportu może przeszkadzać podczas jazdy , więc to raczej nie jest tak że hulaj dusza zakładamy co nam się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 korbe do suportu sie dobiera. najlepiej gotowy zestaw. ladny http://allegro.pl/rower-mondraker-2013-finalist-l-i3878118448.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Tutaj macie tabelę dla FC-M311: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Alivio-Acera/SI_0094A/SI-0094A-001-POL_v1_m56577569830677434.pdf I jeśli wierzyć Shimano to prawidłowa długość osi suportu dla tej korby to 123mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Panowie dobieramy to czego nie mamy z racji tego, że częściej kupuje się korby używane, a suport zakładam tylko nowy to oczywistym jest ze odbieram właśnie długość suportu do konkretnej korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrotekpoz Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Tutaj w grę wchodzi wymiana całości, ja koledze proponuję FC-M521 , wtedy suport 121mm i nic nie trzeba kombinować. Kolega chce kombinować z 530/531 , z czego jedna ma suport 113mm - (wg mnie za duża różnica w stosunku do oryginału) , a druga ma blat 48T. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez wrotekpoz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlaczyskis Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Nie ma znaczenia co było w oryginale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Mam oogromna prosbe do uzytkownikow tytulowego bohatera watku. Calkiem powaznie przymierzam sie do zakupu, ale samego bajka przymierzyc na razie mi sie nie uda, bo nigdzie w poblizu nie znalazlam. Wiec tylko na odleglosc. I caly czas rozkminiam, czy wybrac rame 17'' czy 19''. Bo z kalkulatora wychodzi mi najlepiej 18'', ale model takiej nie ma. Mam 175cm wzrostu i 82cm nogi. Czy mozecie podac Wasze parametry rozmiarowe:P jezeli macie lub mieliscie jedna z tych dwoch ram..? Please, please? Z gory wszystkim dzieki:) PS. @admin i modki: nie dubluje siebie, tylko w tym zamieszaniu potrzebuje doswiadczen z zycia i praktyki tego modelu wzietych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek196 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Jak już pisałem w Twoim wątku wybierz 17" chyba że rower ma służyć do jazdy po mieście itp to 19" ujdzie w tłumie aczkolwiek jeśli wybierasz ten rower to jazda sądżę że będzie w terenie więc bardziej na twoim miejscu odpowiednie jest 17" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Jak już pisałem w Twoim wątku no i masz, zero litosci.. a jesli bedzie mi lepiej, jesli porobie badania statystyczne na probie zywcem z tego modelu, ha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Wiesz... Dla prawdziwego jeźdźca nie liczy się rozmiar tylko wnętrze ^^ A poważnie to ja mam 182cm i mam 21 Bo była ostatnia sztuka w sklepie, a wielkość mi pasowała i do teraz mi pasuje Ale nowy projekt już na 19.5cala sie buduje więc posmakuje jazdy na mniejszych rozmiarach ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Dla prawdziwego jeźdźca nie liczy się rozmiar tylko wnętrze ^^ no comments.. Wracajac do meritum - w razie czego podziel sie wrazeniami. Z nowej ramy roweru znaczy, wnetrza rzecz osobista, sie rozumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 A może jednak 19" ja mam 82cm i mam 21" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Ja mam 187 i rama 21 i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi