Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem z seryjnymi oponami a mianowicie ślizgam się na pojazdach. Głownie są to mokre liście i piasek. Czy zmniejszenie ciśnienia w oponach coś da czy inwestować w bardziej "agresywny" bieżnik? Obecne ciśnienie około 3 bar waga rowerzysty 108kg.

Napisano

spróbuj najpierw zmniejszyc nie co ciśnienie a jeżeli nie pomoże to wtedy zainwestuj.

Ale jeżeli się nie mylę to opony będą się ślizgać i tak na mokrych liściach i to chyba nie zależnie od opony.

Napisano

Cały czas ;). Co do mokrych liści, to tak jak przedmówcy. Nie ma rady na nie. Musisz być ostrożniejszy ;). Chyba, że opony z kolcami poprawiłyby przyczepność :laugh: .

Napisano

Mi na maxa uciekał może nie tyle co w błocie a na dobrze nawilżonej ziemi w lesie. Na takim jakby czarnoziemie, ale skutecznie pozbyłem się tego problemu wstawiając opony terenowe. Mój kands miał fabrycznie wstawione opony szutrowo terenowe CST.

Napisano

Mi na maxa uciekał może nie tyle co w błocie a na dobrze nawilżonej ziemi w lesie. Na takim jakby czarnoziemie, ale skutecznie pozbyłem się tego problemu wstawiając opony terenowe. Mój kands miał fabrycznie wstawione opony szutrowo terenowe CST.

jakie masz terenowe oponki?
  • 3 tygodnie później...
Napisano

rama piękna ale jeśli chodzi o geo to idź do działu ramy/rowery i tam pytaj

i jeszcze dopytaj jaka średnica sztycy do tej ramy (kands ma 31,6)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Nowy rok a tu cisza :/

Więc ja ją przerwę :D

Jak wam się kands'y sprawują po sylwestrze  :icon_mrgreen:

I Moje drugie pytanie: Czy ktoś ważył kands'ika  i jest w stanie podać dokładne wagi komponentów? :)

Byłbym wdzięczny  :whistling:

Pozdrawiam!

Napisano (edytowane)

ja mialem bardzo podobnie ustawione :D i bylo to jawygodniejsze ustawienie :D

mam do was sporą prośbę: mógłby ktoś zmierzyć długości ktore są podane na rysunku? kat główki ramy i podsiodłówki nie ma dla mnie znaczenia

a i interesują mnie rozmiary 17" i 19"

link: http://www.kross.pl/sites/all/themes/kross/images/nowa_rama.png

dzięki wielkie z góry ;)

Edytowane przez benek196
Napisano

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)
Ładnie się prezentują Wasze Kandsy. Rower pawlaczykis-a prezentuje się jak rasowa wyścigówa :) Good job!
U mnie wraz z nowym rokiem przyszły plany na wielkie zmiany. I mój Kands idzie na sprzedaż - na części. Zawsze twierdziłem, że to super rower za małą kasę i daje radę! Zawsze też ciągnęło mnie do jakiegoś udoskonalenia tego roweru co też sukcesywnie czyniłem. Także teraz, jesli ktoś z Was chciałby coś urwać z moich gratów - pisać, pytać :)
Dlaczego tak? Wiele razy jeździłem na 29er'ach i miałem mieszane uczucia. Ostatnio jednak kolega zasugerował mi pewien model. Po przejechaniu się nim wiedziałem już, że będzie mój. Stąd ta decyzja :)
Po raz ostatni fotka mojego 1300 energy!

c8700507b28e.jpg

Napisano

@machinehead napisz jeszcze jakie cześci na sell (opisowo modele ipt )  :yes:

Ale co do wymiany kands'a to jest mi przykro :/ Ja też składam 2gi rower ale kands'ika zostawiam ^^

Napisano

napisz jeszcze jakie cześci na sell

W zasadzie to wszystko oprócz hamulców bo tych już nie ma :) na 15-tej stronie tego tematu jest opis wszystkiego. Bomber jest aktualnie na allegro.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...