Torunczyq Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam Mam rower GTiX Xplosive (komentarz zbędny). Ostatnio zepsuł mi się suport - oś na kwadrat zaczęła się dość mocno ruszać na boki. Chcę wymienić suport, zdjąłem już korbę, kupiłem odpowiedni klucz do odkręcenia suportu i tu pojawia się problem. Nie da się go odkręcić. wziąłem rurę (2 metry), nałożyłem na klucz i zamiast odkręcić to wygiąłem tylko klucz... Próbowałem odkręcać z lewej i prawej strony, z obu stron w lewą stronę, w akcie desperacji próbowałem już nawet w prawo. Daje kilka zdjęć. Proszę o pomoc! Oddałbym go do serwisu, ale boje się, że dostane kosmiczny rachunek, lub że nic nie zrobią bo powiedzą, że nie da rady a skasują mnie za przegląd. Niestety mam ograniczony budżet. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszej Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Przede wszytskim oczyść porządnie ten suport aby nie było piachu itp bo jak klucz ci się ślizgnie to będzie po zawodach nie pamiętam jak to jest prawo czy lewo poczytaj. A moja rada jest taka: najpierw oczyść potem między ramę a gwint suportu i w środek psiknij Wd-40 czy Sx-60 czy jakis inny temu podobny odczekaj trochę i spróbuj kręcić ale delikatnie - nie gwałtem Możesz też popukac delikatnie w ten stary suport (w oś) ale delikatne stuknięcia. Może pójdzie. A jak nie to podejdź do mechanika i na miejscu spróbują jak nie zrobią to nie zapłacisz no bo niby za co ? za niewykonaną usługę? Udaj głupa że nie masz klucza i nie mów że coś próbowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.