gandalfwww Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam wszystkich serdecznie. Szukam roweru crossowego do kwoty 1700zł. Poprzednio jeździłem na Giant Sedona ST, z roku bodajże 2005. Tak ten rowerek wyglądał ale niestety komuś się spodobał i podwędził mi go. Rower był kupiony w promocji za jakieś śmieszne pieniądze rzędu 600zł także żal mi go nie było. Nosiłem się już z zamiarem jakiejś większej wymiany osprzętu w Giancie albo kupna nowego roweru, złodzieje ułatwili mi wybór. Szukam roweru do jazdy po drogach utwardzonych i leśnych ścieżkach również twardych. Chciałbym żeby rower był na ramie 21" (187cm wzrostu) i tu moja pierwsza obawa. Mianowicie na kołach 26" rama 21" wydawała się być idealna, jednak jak kupię rower z kołami 28" nie będzie za wysoko? Największy jednak problem mam z ocenieniem jakości roweru względem osprzętu i tutaj prosił bym starych wyjadaczy o pomoc. Znalazłem kilka ofert i chciałbym byście je porównanali + mile widziane sugestie innych modeli. Kellys: Kellys Saphix 2009 Kellys Saphix 2010 Kellys Saphix 2011 (Cenowo różnica spora ale czy warto dołożyć do tego modelu z 2011 300zł z racji daty produkcji mimo niewielkich różnic? BTW. Wydaje mi się, że 2010 jest sprzętowo najlepszy) Kellys Axis Meridy: Merida Crossway 40 V 2010 Merida Crossway 40V 2011 (ta sama historia z latami) No i wreszcie Kross. Zawsze ta marka kojarzyła mi się niespecjalnie ale przeglądając forum znalazłem kilka pozytywnych opinii. Warto? Osprzęt chyba najlepszy z wszystkich wymienionych, ale... no właśnie potrzebuje wsparcia znawców :] Kross Evado 1.2 Z góry dziękuję za pomoc.
PopaY Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Wiem, że nie w budżecie, ale jakbyś dołożył 250zł to już byś miał o wiele lepszą maszynę na Deore http://allegro.pl/hercules-chetach-wyprzedaz-z-2999-zl-56cm-i1551651960.html
gandalfwww Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Napisano 18 Kwietnia 2011 Hmm... budżet trochę się zwiększył i dostałem niezłe okazje na te dwa rowerki Któryś wart większej uwagi? Podłóg mojego poprzedniego posta chyba niebo a ziemia. Jump pro Spyder
PopaY Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Ja bym brał Spidera na Deore Oczywiście biorąc pod uwagę te dwa modele, bo jeśli brałbym jeszcze inne pod uwagę to faworytem pozostaje Cheetah
gandalfwww Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Napisano 18 Kwietnia 2011 Nie wiem czy Cheetah jest w sklepie, później sprawdzę, ale czy jump pro nie jest lepszy ze względu na hamulce tarczowe? Z przodu tylko ma słabszy osprzęt...
PopaY Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 I to moim zdaniem wystarczy. Hamulce nie są aż tak ważne jak osprzęt, a tu Cheetah ma przewagę. Dałem Ci link do allegro z bardzo dobrą ceną.
gandalfwww Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Napisano 18 Kwietnia 2011 Jak w Lublinie znajdę Cheetah w tym sklepie to wezmę go(bo widzę, że promocje ma podobne jak ten w Rudzie Śląskiej) , jak nie to faktycznie Spyder bo jest za 1800 i na Deore cały, 200zł różnicy między nim a JumpPRO przeznaczę na dobrą zapinkę nauczony poprzednią historią i jakieś gadżety
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.