zawias2704 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam, Na ten sezon już na pewno kupię sobię nowy sprzęt. Pod uwagę biorę: kands maestro merida crossway 10-v (2010) kross evado 1.1 Który z nich będzie najlepszy do krótkich (20 km) codziennych wycieczek? Chcę wybrać rower taki, do którego później bez problemów wsadzę hydrauliczne tarczówki albo lepsze przerzutki (ale jak wyjdzie że trzeba zmieniać pół roweru to dam sobie spokój z tym i zostawię tylko pomysł z przerzutkami ). Przerzutki muszą być wytrzymałe i muszą być dobre manetki, bo nie umiem za dobrze jeździć i poprzednie moje sis 6 bodajże zajechałem "trochę". Rower ma być lekki, do szybkiego jeżdżenia. Oraz jak najwęższe opony, nie chcę od razu po kupnie zmieniać. Do tego pytanie - czy w sklepach jest jeszcze crossway 10-v 2010, bo mnie szczególnie zainteresował ten rower? No i czym różni się 2010 od 2011 oprócz ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 A nie lepiej od razu iść w tą stronę? Zdejmiesz błotniki i masz crossa, a nadzień dobry dostajesz tarczówki hydrauliczne oraz napęd Deore http://allegro.pl/rower-kross-zone-19-21-meski-deore-sram-tektro-i1563841897.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawias2704 Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Te tarcze są hydrauliczne? Mi wyglądają na mechaniczne, ale nie znam się za bardzo... Poza tym coś podejrzane to jest - za tysiąc złotych deore i hydrauliczne tarczówki? Opony też niezłe... Może wsadzili do tego jakiś pseudo suport? No i nie kupię na allegro, nie ma mowy. Tylko sklepy Wrocław. Będzie tam ten rower? On serio jest lepszy od kands i meridy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 To są tarczówki mechaniczne. Cena jest niska, bo to wyprzedaż rocznika. Katalgowo ten rower kosztował jakieś 1500 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawias2704 Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Mechanicznych tarczówek nie chcę. Możecie coś powiedzieć o kends maestro albo crossway 10-v? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawias2704 Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 wybrałem kands maestro, ale boję się kupić ten rower. czy nie ma jakichś haczyków? trochę dziwny jest brak strony www kands i jakiejś oficjalnej specyfikacji tego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 proszę strona producenta rowerów Kands: Trans-Rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawias2704 Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 chyba ta strona jest we flashu bo na androidzie nie widzę nic... ale dzięki. mogła by być jednak strona jakaś z kands w nazwie domeny przekierowująca na to... no nic. kupić kands? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Nie nie wiem czy masz kupić Kands. Mogę Ci jedynie powiedzieć, że osprzęt ma lepszy niż Merida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawias2704 Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 właśnie to mnie przekonuje do maestro. do meridy natomiast dobre wsparcie, popularność tego roweru i mimo wszystko dobre opinie (podobno ten rower długo jest bezawaryjny a jedyny makament to przednia przerzutka trudna w regulacji). w ogóle ile kosztuje w sklepie maestro? nigdzie nie mogę znaleźć takiech informacji. znajdę jeszcze meridy 2010 czy już za późno? nie wiem za bardzo co mam robić. w ogóle gdzie jechać po ten rower, do kogo dzwonić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawias2704 Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Chwila, co jest lepszego w maestro oprócz tylnej przerzutki i obecności kasety? Kiczowate piasty i suport neco - co to w ogóle jest? wysłane z G1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.