Skocz do zawartości

[1000 zł] cross do krótkich wycieczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na ten sezon już na pewno kupię sobię nowy sprzęt. Pod uwagę biorę:

kands maestro

merida crossway 10-v (2010)

kross evado 1.1

Który z nich będzie najlepszy do krótkich (20 km) codziennych wycieczek? Chcę wybrać rower taki, do którego później bez problemów wsadzę hydrauliczne tarczówki albo lepsze przerzutki (ale jak wyjdzie że trzeba zmieniać pół roweru to dam sobie spokój z tym i zostawię tylko pomysł z przerzutkami :P). Przerzutki muszą być wytrzymałe i muszą być dobre manetki, bo nie umiem za dobrze jeździć i poprzednie moje sis 6 bodajże zajechałem "trochę". Rower ma być lekki, do szybkiego jeżdżenia. Oraz jak najwęższe opony, nie chcę od razu po kupnie zmieniać.

Do tego pytanie - czy w sklepach jest jeszcze crossway 10-v 2010, bo mnie szczególnie zainteresował ten rower? No i czym różni się 2010 od 2011 oprócz ceny?

Te tarcze są hydrauliczne? Mi wyglądają na mechaniczne, ale nie znam się za bardzo... Poza tym coś podejrzane to jest - za tysiąc złotych deore i hydrauliczne tarczówki? Opony też niezłe... Może wsadzili do tego jakiś pseudo suport? No i nie kupię na allegro, nie ma mowy. Tylko sklepy Wrocław. Będzie tam ten rower? On serio jest lepszy od kands i meridy?

właśnie to mnie przekonuje do maestro. do meridy natomiast dobre wsparcie, popularność tego roweru i mimo wszystko dobre opinie (podobno ten rower długo jest bezawaryjny a jedyny makament to przednia przerzutka trudna w regulacji).

w ogóle ile kosztuje w sklepie maestro? nigdzie nie mogę znaleźć takiech informacji. znajdę jeszcze meridy 2010 czy już za późno?

nie wiem za bardzo co mam robić. w ogóle gdzie jechać po ten rower, do kogo dzwonić :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...