Stunter27 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam Chce sobie pomalować szprychy sprayem ,tylko nie mogę się zdecydować na jaki kolor,Moja rama jest w podobnym kolorze http://allegro.pl/rama-ktm-trekking-meski-alu-r-60cm-od-gilickibike-i1546830645.html tylko trochę bardziej granatowa. Kolor musi być jaskrawy.Wyślijcie mi linki z allegro do sprayi jakie wy proponujecie. Możecie mi jeszcze podać krótką instrukcję jak malować szprychy.
Fenthin Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Ja bym maźnął na różowo. Serio, nie ma tu żadnej ironii. Połączenia niebieskiego z żółtym, czerwonym czy pomarańczowym są częste i trochę już nudne. Ale już pomijając wybór koloru. Takie malowanie jest trochę bez sensu. Taka "sprayowa" powłoka szybko się zniszczy.
Wampi Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam Chce sobie pomalować szprychy sprayem ,tylko nie mogę się zdecydować na jaki kolor,Moja rama jest w podobnym kolorze http://allegro.pl/rama-ktm-trekking-meski-alu-r-60cm-od-gilickibike-i1546830645.html tylko trochę bardziej granatowa. Kolor musi być jaskrawy.Wyślijcie mi linki z allegro do sprayi jakie wy proponujecie. Możecie mi jeszcze podać krótką instrukcję jak malować szprychy. Ja tylko mogę powiedzieć, że ten spray wytrzyma do pierwszego mycia. Dodatkowo szprycha też pracuje i sądzę (ale nie mam pewności), że taki spray popęka i odpadnie. Ogólnie szkoda pracy Twojej. Kup sobie kolorowe szprychy po prostu i święto. A jeśli już tak naprawdę chcesz je pomalować to pomyśl o czymś trwalszym niż spray i odpowiednio zabezpiecz obręcz przed drobinami sprayu, a najlepiej to rozpleć koło i każdą część maluj osobno.
Stunter27 Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Napisano 17 Kwietnia 2011 Co masz trwalszego na myśli? O co ci chodzi z tym zabezpieczeniem obręczy przed drobinami sprayu?
damian1310 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Cos trwalszego czyli pewnie jakis lakier samochodowy. Najlepiej 1.odtłuścic-->2.pomalowac-->3.bezbarwne pokrycie A z tą obręczą to chodzi o to ,abys przez przypadek nie maznął felgi ,czyli czyms zabezpieczył chyba ze i to chcesz malowac.
Wampi Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Cos trwalszego czyli pewnie jakis lakier samochodowy. A z tą obręczą to chodzi o to ,abys przez przypadek nie maznął felgi ,czyli czyms zabezpieczył chyba ze i to chcesz malowac. Dokładnie o to mi chodziło, tak jak Damian napisał
Mod Team Puklus Napisano 17 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2011 Ja tylko mogę powiedzieć, że ten spray wytrzyma do pierwszego mycia. Dodatkowo szprycha też pracuje i sądzę (ale nie mam pewności), że taki spray popęka i odpadnie. Ogólnie szkoda pracy Twojej. Kup sobie kolorowe szprychy po prostu i święto. Eeee tam, ja maźnołem z czystej ciekawośi kilka szprych u mnie takim lakierem do ubytków, wyglada jak lakier do paznokci, do dziś sie trzyma a było to ze 3 lata temu. Wieeec można sie bawić jak kto ma nerwy
Wampi Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Eeee tam, ja maźnołem z czystej ciekawośi kilka szprych u mnie takim lakierem do ubytków, wyglada jak lakier do paznokci, do dziś sie trzyma a było to ze 3 lata temu. Wieeec można sie bawić jak kto ma nerwy No, ale nie spray tylko lakier do paznokci, a to jest coś trwalszego
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 18 Kwietnia 2011 aaa tam taki lakier w motoryzacyjnym za 2.5zł można nabyć to jest duzo taniej niż spray a spokojnie na jedno koło starczy. jest dość mocny no ale narobić sie trzeba ... Zato jaki efekt A mozna tez kupić szprychy dartmoora i sie nie bawić w mazianie koła ale to kapke drozej W zasadzie jak by wymieniał szprychę pojedynczo to nawet by nie było kłopotu z centrowaniem koła.
Gothic Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Malowałem swoje szprychy lakierem samochodowym Boll. Farby z każdą przejażdżką jest coraz mniej. Praca szprych powoduje kruszenie się powłoki lakierniczej i nawet klar nieczego u mnie nie zmienił. Drugi raz tego już nie zrobię.
Sagitt77 Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 a może coś takiego http://allegro.pl/koraliki-na-szprychy-rowerowe-36-szt-6-kolor-i1571197791.html Córka sąsiadów ma coś takiego przy rowerze. Naprawdę super to wygląda
Schwefel Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Jak chcesz coś jaskrawego to sobie kup odblaski z Lidla. Chociaż będzie jakiś pożytek z tego.
Mod Team mrmorty Napisano 19 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2011 I przypomniał mi się mój pierwszy rower gdzie z bratem zrobiliśmy mega tuning - owijało się szprychy(po dwie) kolorowymi drucikami...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.