Skocz do zawartości

[kolo] Problem z ztr flow i oponami nobby nic

klimarc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam mały problem (zeby tylko takie mieć w zyciu :D )

Posiadam koła na obreczach ztr flow, pod opony bezdętkowe, dość niskie są ale szerokie

Oponki jednak kupiłem zwykle plus dętki, dokłanie mam nobby nic performance 2,25 2010

Jedna oponka siadła dobrze, równo, z drugą był mały problem zeby siadla równo ale jakoś sie udało

mam duże wątpliwosci czy wogóle opony siedzą prawidłowo bo wychodzi taki szary pasek który wydaje mi sie ze powinien siedziec cały w obręczy (foto)

s5000064j.jpg[/img]

Co myślicie, moze ktoś miał podobnie ???

Z tego co mi wiadomo to do obręczy bezdętkowych można stosować zwykłe opony ale moze one maja specjalna konstrukcje tam gdzie spotykaja sie z obręczą tak jak ust ???

Napisano

Teraz jest ok...

Posrodku szarego paska biegnie linia, nazwijmy ja linia stopki...

Tak to wyglada na kazdej oponie, bez wzgledu na to czy jest zalozona z detka czy bez.

Flow jest sporo szersza obrecza np. od alpine/olympic ale to nie ma nic do rzeczy.

Zmieni sie tylko wysokosc/szerokosc opony na obreczy.

A nawet rowek Flow jest glebszy od w/w obreczy, notabene na ktorych mnostwo ludzi smiga tubless.

Zatem milego uzytkowania :icon_wink:

Napisano

dzieki Panowie wielkie

opona na przodzie weszła i siadła od razu równo tyle ze widac szary pasek jak na zdjeciu

z drugą było troche wiecej zabawy, pasek wystwał nie równo i oponka troche biła

zdjąłem ją, lekko posmarowalem ranty brunoxem tak ciut ciut, i potem zalozylem i napompowałem mocniej i teraz juz jest raczej ok

pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...