Skocz do zawartości

[pompka] do amortyzatora około 100zł

KrzYchuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę kupić pompkę do amortyzatora jak i do różnego typu wentyli (schrader, dunlop, presta).

Tym samym poszukuje opinii na temat wartej zakupu pompki za około 100zł.

Napisano

A zdarzają się amortyzatory o wentylu innym jak samochodowy? Pomijam rozwiązania specyficzne dla danego producenta, bo wtedy przeważnie i tak potrzebujemy specjalnej przejściówki (jak np. do niektórych bomberów czy starych SIDów)

Napisano

Nie chodzi o wentyl tylko o ilość wpompowywanego powietrza. Zwykłą pompką nie idzie ustawić precyzyjnie amortyzatora, a tą drugą koło będziesz pół roku pompował.

Napisano

...a pompką do amora nie da się napompować koła - zn. da sie ale zakiwasz sie na śmierc, gdyż te pompki są po prostu małe.

Napisano

Ja się zastanawiam nad wynalazkiem firmy BETO o nazwie MP-036. Zdaje się, że można nią pompować także koła. Zabierałbym ją na treningi zamiast zwykłej pompki do kół. Takie 2 w 1 :thumbsup:

Z drugiej jednak strony chyba lepiej będzie działać MP-035. Jak przeczytałem na innym forum podczas odkręcania nie powoduje strat ciśnienia w amorku.

Napisano

@KrzYchuu, zapomniałeś dopisać, że ma być też ładowarką do wszystkich komórek dostępnych na rynku. Pompka do amortyzatora Rockrider ma w zestawie adapter do SIDa (starsze wersje) W życiu nie widziałem, żeby pompka amortyzatorowa miała końcówki na 3 wentyle a o pompowaniu za jej pomocą czegokolwiek innego niż komora powietrzna nawet nie będę pisał ponieważ jest to niedorzeczne po prostu.

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
Napisano

jesli chodzi ci o to czy to ta sama co ta: http://allegro.pl/pompka-do-amortyzatorow-giyo-gs-01-i1672500396.html to nie. Ta wlasnie ja mam ale szczerze mowiac nie wiem czym one sie roznia. Moja jest cala metalowa (na mini widac troche wiecej plastiku), w opisie jest ze mini pomuje do 21 bar, a zwykla do 20 ale to pewnie jest takie samo zreszta i tak nie do wykorzystania bo tyle sie nie pompuje. Poza tym mini jak nazwa wskazuje jest troche krotsza. Jak chcesz ja wozic ze soba to pewnie bylaby lepsza;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...