KrzYchuu Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Chcę kupić pompkę do amortyzatora jak i do różnego typu wentyli (schrader, dunlop, presta). Tym samym poszukuje opinii na temat wartej zakupu pompki za około 100zł.
bros Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 A zdarzają się amortyzatory o wentylu innym jak samochodowy? Pomijam rozwiązania specyficzne dla danego producenta, bo wtedy przeważnie i tak potrzebujemy specjalnej przejściówki (jak np. do niektórych bomberów czy starych SIDów)
SifoDyas Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Nie chodzi o wentyl tylko o ilość wpompowywanego powietrza. Zwykłą pompką nie idzie ustawić precyzyjnie amortyzatora, a tą drugą koło będziesz pół roku pompował.
OKO Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 ...a pompką do amora nie da się napompować koła - zn. da sie ale zakiwasz sie na śmierc, gdyż te pompki są po prostu małe.
dejtrejder Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Ja się zastanawiam nad wynalazkiem firmy BETO o nazwie MP-036. Zdaje się, że można nią pompować także koła. Zabierałbym ją na treningi zamiast zwykłej pompki do kół. Takie 2 w 1 Z drugiej jednak strony chyba lepiej będzie działać MP-035. Jak przeczytałem na innym forum podczas odkręcania nie powoduje strat ciśnienia w amorku.
enduroriderPL Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 @KrzYchuu, zapomniałeś dopisać, że ma być też ładowarką do wszystkich komórek dostępnych na rynku. Pompka do amortyzatora Rockrider ma w zestawie adapter do SIDa (starsze wersje) W życiu nie widziałem, żeby pompka amortyzatorowa miała końcówki na 3 wentyle a o pompowaniu za jej pomocą czegokolwiek innego niż komora powietrzna nawet nie będę pisał ponieważ jest to niedorzeczne po prostu.
maroko777 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Polecam tą pompkę Beto mp 35 tania, prosta i skuteczna.
enduroriderPL Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Szczerze mówiąc to wolałbym dołożyć nieco kasy i mieć pompkę, która ma mniej plastiku.
n4k5 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Na ostatnim zlocie Ktoś (Daid?) posiadał pompkę firmy GIYO, była naprawdę fajnie wykonana i miała dodatkowy "zamykacz" zaworu, dzięki czemu powietrze nie uciekało przy podłączaniu/odłączaniu. To będzie moja następna pompka ;-) http://www.giyo.com.tw/web/03product/03shock/GS-02D.htm
piotrek87 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 mam ta giyo i co do wykonanania jest naprawde porzadne. nie ma plastiku
yeti1232 Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 mam pytanie odnosnie giyo czy ta pompka to ta sama http://xtrabike.pl/?co=365&nr=2684&strona=0 bo pisze mini i nie jestem pewien
piotrek87 Napisano 26 Czerwca 2011 Napisano 26 Czerwca 2011 jesli chodzi ci o to czy to ta sama co ta: http://allegro.pl/pompka-do-amortyzatorow-giyo-gs-01-i1672500396.html to nie. Ta wlasnie ja mam ale szczerze mowiac nie wiem czym one sie roznia. Moja jest cala metalowa (na mini widac troche wiecej plastiku), w opisie jest ze mini pomuje do 21 bar, a zwykla do 20 ale to pewnie jest takie samo zreszta i tak nie do wykorzystania bo tyle sie nie pompuje. Poza tym mini jak nazwa wskazuje jest troche krotsza. Jak chcesz ja wozic ze soba to pewnie bylaby lepsza;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.