ulvgar Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Chyba w niedlugim czasie sobie cos takiego zrobie, bo troszke za drogi jak na mnie jest ten regulowany a wlasnie taki potrzebowalbym. Kilka rurek kwadratowych, haki i motylki... Nie bedzie za duzo roboty Stawianie roweru na siodelku i kierze juz mnie troche meczy a niedlugo trzeba zabrac sie za gruntowna konserwacje.
Gryzon Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Świstu jak się sprawuje ten stojak? Czy rower jest stabilny jak się np. reguluje na nim tylną przerzutkę? Czy powinien tak samo pasować do wszystkich ram np. Merida, Leader Fox? Opisz swoje wrażenia z użytkowania tego stojaka, z góry dzięki
Świstu Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Gryzon: na dniach postaram się zrobić kilka fotek stojaka z ustawionym na nim rowerem + małą recenzję Ogólnie - jestem zadowolony a stojak jest uniwersalny... Szczegóły - za jakiś czas
Gryzon Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 Oki czekam na opinie o tym urządzeniu, bo też by mi się coś takiego przydało, a nie lubię jak mi rower lata jak chce coś wyregulować albo przykręcić
Mentos Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Odswieżam temat. Znalazłam, zastanawiam nad kupnem. Nie wiem czy dobry? Tu: http://allegro.pl/item119418034_stojak_ser...super_cena.html ? Ktoś pytał a mam to odpiszę. Ten stojak Veloman budził moje obawy bo jak na tego typu narzędzie jest bardzo tani. Ale po miesiącu używania muszę wyrazić się w samych superlatywach. Chwyta się za sztycę i można obracać rower jak się chce, można podnosić, ma na narzędzia pułeczkę, łatwo można odkręcić nogi (jeden imbus wystarczy bo jest nacięcie na wyciąganie) i je wyjąć co powoduje że mamy 2 płaskie elementy. Męczyłem się z takimi patentami jak wy macie przez wiele lat ale muszę powiedzieć że to tanie ale do bani rozwiązanie. naprawdę jak ktoś chodź trochę ma pojęcia o servisowaniu roweru i sam to robi warto taki stojak kupić, sama przyjemność grzebać wówczas przy rowerze.
krawiec91 Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Zrobiłem projekt podobnego stojaka - koszt jego budowy wyniesie około 30zł. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać
Mentos Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Zrobiłem projekt podobnego stojaka - koszt jego budowy wyniesie około 30zł. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać Mam umiejętności, elektronarzędzia, garaż i nawet spawarkę porządną, ale trudno wyobrazić mi sobie jak zrobić odlewane przestawne szybko obrotowe łączniki czy samozaciskowy uchwyt do łapania ramy a to podstawa wygody użytkowania takiego stojaka ? Sam uchyt można kupić i do czegoś dospawać ale kosztuje tyle co ten stojak.
Gryzon Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 krawczykp czy możesz pstryknąć zdjęcie Twojego stojaka? Chciał bym zobaczyć jak można wykonać własny stojak.
krawiec91 Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Spokojnie panowie;), na razie jest projekt, materiały i czas będą za tydzień jak się remont skończy, wtedy go zrobię i potem wrzucę zdjęcia.
Gryzon Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Odświeżam. Jak tam się sprawują wasze stojaki? Rozważam zakupienie takiego stojaka, chętnie poznam opinie innych
Świstu Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Za tą cenę naprawdę świetny zakup - wprawdzie nie ma regulacji uchwytów, ale przy odpowiednim ustawieniu rower trzyma się stabilnie stojaka - rozpędzałem rower 'na sucho' do dużych prędkości i jedynie lekko wibrował Sorry że więcej nie piszę i fot nie ma, ale aktualnie tylko jedną rękę mam na chodzie i rower poszedł do odstawki
Gryzon Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Ok, dzięki za opinie, w takim razie w najbliższym czasie pewnie zakupie stojaczek, bo przyda się podczas zimowej przebudowy bika. Współczuję Ci braku roweru i życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia! Pozdrawiam!
hudy Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Stojak, który zrobiłem bratu: http://www.hudy.ovh.org/stojak1.jpg http://www.hudy.ovh.org/stojak2.jpg Lekki (circa 0,5 kg - dla lightmaniaków ), aluminiowy, składany, stabilny, regulowany, tani (40 zł w sumie - porównując jakość do tych stalowych z allegro, gdzie razem z przesyłka wychodzą za 30 parę złotych to nie ma porównania). No, ale wymaga nakładu własnej pracy, posiadania szlifierki (ewentualnie papieru ściernego lub pilników, ale to ciężka robota), piły i wiertarki (bo inaczej koszta rosną), za to jeśli ktoś ma dostęp do darmowego spawania aluminium, to koszta lecą o 10 zł w dół. I tak dalej. Więc cena zależy od znajomości W najbliższym czasie wyprodukuje jeszcze dwa i pewnie będę myślał nad ewentualnymi poprawkami i ulepszeniami. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
jurasek Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 hudy poratuj leniuszków i jakiś obmiar wrzuć .pleasss
hudy Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Wszystko na dniach będzie na mojej stronie, łącznie z tym co, gdzie dostać i jak zrobić Do końca świąt się pojawi
anulkaa Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Ja posiadam ten stojak z alledrogo, ten co to ma w temacie "nie z drutów" za 20 zł Nie narzekam, bardzo fajna sprawa. Tylko nie przestraszcie się tych bandaży na tylnym trójkącie, to po podpórce.
Nasti Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Jaki przekrój ma ta główna rura??? Muszę sobie coś takiego zespawać
hudy Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Jak obiecałem, tak zrobiłem: http://hudy.ovh.org/index.php?menu=tekst&id=45. Pod tym nic nie mówiącym linkiem znajdziecie krótki instruktaż złożenia własnego stojaka, jaki zaprezentowałem kilka postów wyżej.
jurasek Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 osłonę haków wykonam z rurki termokurczliwej dzięki za instrukcje
Niedzwiedz1 Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Czy nic się nie stanie z ramą jeśli będę przechowywał rower na takim stojaku na stałe? (zakładam ze lakier się nie porysuje:P )
hudy Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Na pewno nic się nie stanie. Nie ma żadnych obaw.
SQEERN Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Ja też ( z tatą ) zrobiłem sobie nie dawno stojak . Wymiary ściągłem z forum ( ktoś zamieszczał ) pozdro dla niego zamieszczam foto Wysokość : 56cm Długość nóg : 50cm pozdrawiam SQEERN
jurasek Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 monotonny świąteczny dyżur w pracy zaowocował stojakiem rozejrzałem sie po warsztacie i składzie materiałów niepotrzebnych (ale żal wyrzucić ) i ujrzałem gotowca :) dorobiłem tylko uchwyty na ramę kolejny etap cyklozy osiągnięty
gryf222 Napisano 10 Kwietnia 2007 Napisano 10 Kwietnia 2007 Już to wrzucałem przed "padem" forum, jako że znikło wklejam raz jeszcze.Może komuś sie przyda: Nie będę się ponownie rozpisywał w każdym bądź razie stojak zrobiony jest z odpadów i tego co było pod ręką - koszt 0 pln-ów . Bardzo przyjazny w użytkowaniu choć na 100% nie tak lajtowy jak hudego ( bliżej mu do kotwicy z Titanica ) ale nie wożę go ze sobą więc mi to nie przeszkadza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.