Skocz do zawartości

[stojak] montażowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W sklepach rowerowych maja takie fajne stojaki montazowe na tylnie widełki. Kiedyś widzialem taki na allegro ale teraz nic nie ma. Chcialbym zrobic cos takiego samemu ale potrzebny mi schemat. Ma ktoś może jakieś zdjecie lub cuś podobnego?

Napisano

Tej na rolkach nie polecam, bo kółko zostanie unieruchomione :(

Sam posiadam, ten w pierwszego linka i sprawdza się świetnie. (myślałem, że nie będzie stabilny)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam,

ja tez poszukuję stajaka montażowego. Te z allegro sa chyba ok, ale raczej wygodniejszą formą na roboty przy rowerze wydaje się wyższy stojak, który podtrzymuje rower za górną rurę. Wygląda to to mniej wiecej tak: http://www.cyklotur.com/go/_info/?id=5143&...cb5e919c13578b6

Niestety ceny tego typu sprzętów mnie rozwalają. Ponad 450 za parę rurek. Wow :P

Zastanawiam się czy nie przejść się ze zdjeciem do ślusarza obok i podpytać się czy by nie zespawał.

Robił ktos cos takiego? Czy w ogóle taki staojak jest wygodny? Wydaje sie że tak. Pytanie czy daje się kręcić bez problemy korbami.

Jacek

Napisano

A ja zrobilem coś prostszego minaowicie zrobilem wieszak na ściane tylko za jedno koło i do tego podpurke żeby rower nei latał na boki i jest spoko tylko tyle że kola się nei kreca bo przylegaja do ściany a poza tym wszystko git :P

Napisano

Ja mam w ścianie coś a'la wieszak ale bliżej mu do imadła niż do wieszaka. Rower w ogóle się nie rusza(może z wyjątkiem kół:))

W szczypce imadełka wkładamy górną część ramy i ściskamy(sprawdza się tylko wtedy kiedy mamy rower z normalną ramą "trójkątną"). Acha szczypce w imadle "podbiłem" filcem...

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Widziałem coś podobnego w serwisach specjalistycznych - widocznie się sprawdza... Mi byłby niepotrzebny, za te 259zł to wolę sobie kucać przy rowerku ;)

Napisano

Prosty stojak ,który można kupic za 58 pln :( lub zrobić we własnym zakresie. 2m takiej "rurki o przekroju kwadratowym" jak to napisano w sklepie budowlanym kosztuje około 30 pln

Napisano

Prosty stojak ,który można kupic za 58 pln B) lub zrobić we własnym zakresie. 2m takiej "rurki o przekroju kwadratowym" jak to napisano w sklepie budowlanym kosztuje około 30 pln

A czy takie stojaki nie obcierają i nie rysują widełek??

Napisano

Prosty stojak ,który można kupic za 58 pln :) lub zrobić we własnym zakresie. 2m takiej "rurki o przekroju kwadratowym" jak to napisano w sklepie budowlanym kosztuje około 30 pln

Eee, wolę stojak Velomann tak jak podałam linki. Już dziś zamówiłam. :)

Napisano

Jeśli chodzi o uniesienie samego tylnego koła to ja mam taki patent:

rozkłądam nóżkę i pod nóżkę podkłądam niskie pudełko, a z drugiej strony stawiam za osłonkę an tylną przerzutkę na kanistrze. <_<

Napisano

Za dużo kombinowania ;)

Maki: nie gadaj, że zbędna. Podjeżdżając do kolegi, zatrzymując się na deptaku lub polu - rzucasz rower na ziemię, bo nie masz na czym oprzeć? (nie ma nawet ściany itd)

aaa :) setny post :P

Napisano

No i koło się zamyka :) W ten sposób brudzisz rower, ale jak wolisz :D

Dzisiaj sobie zamówiłem stojak podobny do prezentowanego przez gryfa222. Ciekawe, jak się sprawdzi :D

Napisano

Sorry, że post pod postem, ale minęło parę dni i chcę się pochwalić ;)

e4849ef6ffa9fa05m.gif

20zł + wysyłka (8zł)

Opłacało się! Wykonanie naprawdę solidne, profeska krótko mówiąc ;)

Napisano

Do domu przywiózł mi listonosz. Faktycznie, trochę ciekawie wyglądało to w opakowaniu :lol: Prostokątne pudło na nogi + nałożona od góry tektura na resztę stojaka :lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...