zetkaiii Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam! Zamierzam kupić rower. Myślałem nad Atlas Acera, jednak on ma tylko 19,5 calowe ramy. I tu moje pytanie. Mam 160cm i czy taka rama nie będzie przeszkadzała mi w swobodnej jeździe pa asfalcie(zazwyczaj)?? Mógłby mi ktoś pomóc w tym problemie? Pozdrawiam zetkaiii
madmax3030 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 taka rama będzie na Ciebie za duża. Szukaj np 17
zetkaiii Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Napisano 17 Kwietnia 2011 A mógłbyś mi polecić jakiś ładny rower w cenie ok. 1000zł z przednimi i tylnymi tarczówkami i podwójnie amortyzowaną ramą? Nie musi być zbyt dobry, bo tylko po asfalcie będę nim jeździł...
Mod Team safian Napisano 17 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2011 Kupowianie takiego roweru jest zupełnie pozbawione sensu pomijając nawet fakt, że jeśli chcesz jeździć po asfalcie to pseudo-full-dwupółka to głupota :f A co do tematu, to taki rozmiar ramy będzie na 100% zbyt duży,powinieneś szukać czegoś w rozmiarze ok 16" EDIT: @UP: Zdecyduj co potrzeba, bo taki rower, w takiej kwocie będzie tragiczny na asfalcie :|
zetkaiii Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Napisano 17 Kwietnia 2011 W takim razie jaki rower mi radzicie kupić? Zależy mi też na tym, by ten rower w miarę dobrze wyglądał i tak jak już mówiłem głownie do jazdy po asfalcie...
madmax3030 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 chyba sobie jaja robisz za 1000zł z takimi rzeczami to tylko rowery z marketów. Nie polecam szybko się zepsuje. Idź do sklepu i spytaj się zazwyczaj mają tańsze rowery typu kross czy unibike mission. Fakt nie mają imitacji hamulców tarczowych i amortyzator tylko na przodzie.
zetkaiii Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Napisano 17 Kwietnia 2011 Kupował będę prawdopodobnie w Internecie, a nie w sklepie, dlatego chciałbym się zorientować jaki rower byłby dla mnie dobry... Mój rower ma przede wszystkim wyglądać i nie rozpaść się po pierwszej jeździe...
Dynamic Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 safian, po co chłopakowi kit wciskasz, żeby brał ramę 16" ?? ...Drogi zetkaiii-ja mam 148 cm wzrostu i biorę ramę 17" i jest ok. (trochę się źle wsiada ale jedzie się już noramlnie). A co do roweru to na każdym będziesz jeździł. Za 1000 zł to chyba na asfalt może sobie kupić jakiś rower, nie ?
madmax3030 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 tylko że w sklepie przymierzysz rower czy jest dobry a w necie kupujesz w ciemno. Zostaje zdać się na wiarygodność sprzedawcy. z tanich i mieszczących się w kwocie to: http://www.synkros.pl/product-pol-2128-Unibike-Mission-2011.html
Mod Team mrmorty Napisano 17 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2011 Wyżej jak byk jest przyklejony temat doboru ram pod wzrost. http://www.forumrowerowe.org/topic/56033-rama-jak-dobrac-rozmiar-ramy/ Dynamic - takie rady to Ty sobie daruj, czy dwa tygodnie moderacji to dla Ciebie mało?
zetkaiii Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Napisano 17 Kwietnia 2011 Znalazłem tego Atlas Acera w ramie 18,5 http://www.wkreceni.pl/rower-northtec-atlas-acera-wysylka-gratis-o_2393.html?utm_source=alejka.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=alejka-2011-04&utm_content=2393 Czy na takiej ramie już bym spokojnie pojeździł? Po prostu ten rower mi się podoba, a nie sądzę, że rower za 1000zł rozpadnie się po pierwszej jeździe... Myślę, że byłby to dobry wybór. Zastanawia mnie tylko ta rama...
madmax3030 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 popatrz ile ten rower waży. Prawie 17kg... rama na Ciebie nie będzie pasować najmniejsza to 18.5. Do tego w tym rowerze to hamulce lipne pseudo tarcze.
Darek14 Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Zejdź na ziemię i -za taką kwotę- wybij sobie z głowy PORZĄDNY rower z tarczówkami i podwójnie amortyzowaną ramą. Pomijam już fakt, że chcesz jeździć po asfalcie więc taka rama będzie raczej przeszkadzać. Kup rower z v-brakeami i amortyzacją z przodu (lub w ogóle bez amortyzatora jeśli planujesz jeździć wyłącznie po asfalcie), a na pewno DUŻO lepiej na tym wyjdziesz.
PopaY Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Panowie, nie widzicie, że chłopakowi chodzi o rower dla szpanu, kóry swoją drogą wyglądać będzie jak najgorszy "sit"? Do autora: kup sobie taki rower, wytrzyma więcej niż te Twoje wynalazki, a do tego też wygląd będzie oryginalny
Mod Team mrmorty Napisano 18 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 18 Kwietnia 2011 wszystko masz na tacy, a Ty nadal swoje. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.