Bicykleta Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam! Chciałabym kupić rower do dłuższych wycieczek w góry. Na początek może bez ekstremum, ale w przyszłości chciałabym żeby mi posłużył do bardziej hardcoreowych podjazdów (i zjazdów oczywiście). Dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerami, i nie mam pojęcia od czego zacząć jeżeli chodzi o wybór roweru. Wiem że najlepsze byłyby hamulce tarczowe, i ponoć Focusy są ekstra. Ale rama, przerzutki i reszta... nie wiem czego szukać. Jeżeli chodzi o cenę, to liczę się z większym wydatkiem (nawet do 4 tyś), ale też nie wiem czy warto wydać tyle kasy na pierwszy rower, czy lepiej zacząć od czegoś tańszego?
Rulez Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Do podjazdów konieczna jest dobra technika jazdy i wytrenowana noga, a nie hamulce tarczowe. Czy warto wydać 4 tys. generalnie im droższy rower tym lepiej wyposażony, więc pewnie warto. Który jest ekstra, tego nie wiem , ale polecam udać się do porządnego sklepu rowerowego.
Rulez Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Na początek najważniejszy jest wybór odpowiedniej ramy, dopasowanej do stylu jazdy i wzrostu, dobrze gdyby rower wyposażony był w porządny amortyzator, reszta osprzętu (również hamulce) to sprawa drugorzędna, wymienia się go na skutek zużycia. Taki przykładowy rower : http://www.velo.com.pl/rowery/?id=588
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.