Onyxer Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Możesz lepiej wyjaśnić ? - no bo jak o 2 rozmiary to wychodzi że ten mój trwers ma ramę 21"
Fenthin Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Dla Ciebie mającego 150cm wzrostu po pierwsze w przypadku roweru górskiego rama powinna być nie 17", a mniejsza, po drugie rozmiary różnią się średnio o JEDEN cal. Czyli lecimy - 15", 16", 17", 18" itd. Rozważmy osobę o wzroście +/- 170 cm, czyli rama w góralu 17". Rozmiar ramy w rowerze crossowym/trekkingowym dla takiego osobnika powinien wynosić 19".
Onyxer Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 No to już sobie roweru nie kupię Tylko neiwem czemu pracownik szumgum.com oraz mudserwis.pl pisali do mnie, że rama będzie dobra.
Wafel Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Bo mniejszych nie mieli, a chcieli sprzedać swój produkt?
bociek28 Napisano 1 Maja 2011 Autor Napisano 1 Maja 2011 moja gangsta jest juz w moich rekach:) 17 jest idealna optycznie wieksza niz wspominana merida 18 jedynie pod siodelkiem mniej bylo by 2 cm wiecej bylo by optycznie troche lepiej ale w niczym to nie przeszkadza:) mam jeszcze pytanie takie poza konkurecjom czym konserwowac amor?
Onyxer Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Nie chcieli sprzedać swojego, po prostu sam zdecydowałem się na niego - ale rzeczywiście, chcę wziąć 17" bo mniejszych niema bociek28, do amorków kup środek Brunox.
Wafel Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Bociek, tak jak wyżej; Brunox Deo (aukcja). Ale powiedzieli ci że będzie dobra, bo chcieli sprzedać. To, że ty sam się na dany model zdecydowałeś nie ma w tym przypadku znaczenia. I nie "wziąć" tylko wziąć.
Obes Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 bociek28 , nie kupuj żadnego Brunoxu, jest to środek myjący ze śladową ilością silikonu, dodatkowo jest w atomizerze, pryskasz na golenie a część osadza się na tarczy hamulcowej z tarczy na okładzinach hamulcowych - i zaraz spada efektywność hamowania Jeśli golenie się zabrudzą weź po prostu wodę z mydłem i je umyj (wcześniej przy uszczelkach możesz zetrzeć brud starą szczoteczką do zębów) Następnie dwie kropelki oleju do łańcucha (może być z teflonem) na każda goleń - rozprowadź palcami i gotowe
Wafel Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Wystarczy umiejętnie pryskać A pozytywne działanie Brunoxa na amortyzator zostało już przez wiele osób udokumentowane
Obes Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Marketingowy kit, nie ma żadnego pozytywnego działania, woda z mydłem + olejek - taniej, nie mniej skutecznie, bez ryzyka zabrudzenia tarczy hamulcowej
bociek28 Napisano 1 Maja 2011 Autor Napisano 1 Maja 2011 tez czytalem o brunoxie tyle ze nie wiedzialem konkretnie jaki produkt brunoxa dokladnie wybrac:)
Obes Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Uwierz mi, pozbyłem się tego dziadostwa, szkoda na to kasy
Onyxer Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Obes, brakuje w składzie twojego zastępczego pomysłu słomy, siana i ojeju słonecznikowego - wypróbuj, na pewno sprawnie i szybko zadziała Wafel, no to co ja mam poradzić na to że chce taki a niema mniejszych ?.
Mod Team durnykot Napisano 2 Maja 2011 Mod Team Napisano 2 Maja 2011 bociek28 , nie kupuj żadnego Brunoxu, jest to środek myjący ze śladową ilością silikonu, dodatkowo jest w atomizerze, pryskasz na golenie a część osadza się na tarczy hamulcowej z tarczy na okładzinach hamulcowych - i zaraz spada efektywność hamowania Dołączona do Brunoxa rurka załatwia sprawę- pod warunkiem ,że psikasz na górne golenie. Marketingowy kit, nie ma żadnego pozytywnego działania, woda z mydłem + olejek - taniej, nie mniej skutecznie, bez ryzyka zabrudzenia tarczy hamulcowej Skoro Twoja propozycja działa nie mniej skutecznie niż Brunox , o którym piszesz że nie żadnego pozytywnego działania rodzi się pytanie- po co stosować jedno i drugie? brunox nie jest remedium na wszelkie bolączki związane z amorkami, co nie znaczy to "Marketingowy kit". Warto go mieć i stosować w rozsądny sposób.
Obes Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Co to znaczy wg. Ciebie "pozytywne działanie" ? uleczy amortyzator ? cudownie zmniejszy opory tarcia -nie, jest to głównie środek myjący,własności smarne są marginalne, olejek silikonowy ma lepsze własności smarne niż to co jest w Brunoksie.
amoniak Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Nie do końca masz rację Mycie to jedno brunox smaruje i do tego nie czepia się piach czy inny syf jak do oleju Sprawdź czy lubricant Durexa nie będzie lepszy
Obes Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Oczywiście nikomu nie zabraniam kupić Brunoxa, ani go używać, każdy ma prawo sam zdecydować na ile da się nabrać na marketing Nic się nie przyczepia, ponieważ na tych goleniach w praktyce niczego nie ma więc do czego ma się przyczepiać, najmniej przyczepia się do suchych goleni Za przeproszeniem , po jednym/dwóch ruchach goleni w dół nic nie zostaje z brunoxa , trochę więcej z olejku , a po kilku km. nie ma o czym pisać, wszysto jest ściągnięte przez uszczelki , a jedyne skuteczne smarowanie jest od wewnątrz goleni
bociek28 Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 niektorw srodki smarujace pozostawiaja warstewke teflonu ktora jest a do ktorej nie czepia sie syf tak jak do oleju jak to pisal ktos wyzej sa to dobre markowe produkty stosowane do hydraliki ale nie wiem czy nadaja sie do amora;)jezeli brunox dziala podobnie to powinien byc dobry
Mod Team durnykot Napisano 2 Maja 2011 Mod Team Napisano 2 Maja 2011 Kończąc OT- głównym zadaniem Brunoxa jest usunięcie zabrudzeń zbierajacych się pod górna krawędzią uszczelek, więc to o czym napisałeś: Za przeproszeniem , po jednym/dwóch ruchach goleni w dół nic nie zostaje z brunoxa ma jak najbardziej sens. W jednym się zgodzę- każdy kupuje co chce i dba na swój sposób o rower.
Onyxer Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Widzę, prawie rozpoczęła się kłótnia o Brunox !. Co do ramy 17" na 150 cm wzrostu to powiem tak: dziasija mierzyłem się (sam-bez pomocy sprzedawcy) przejechałem po sklepie około 1km i zauważyłem jedynie niezbyt ciężkie prblemy z wsiadaniem i zsiadaniem, nogi mam wyprostowane gdy korbę mam pod 90 stopniem nachylenia. Jednak nie mogę dostać palcami do podłożo z siodełka, dzieje się to dopiero gdy usiądę na ramie. I prawie zapomniłem spytać: Czy kupując rower w sklepie mogę się domagać od sprzedawcy złożenia nowego roweru z magazynu ? - bo dzieci codzą po stoiskach i wszystko rezlegulowują ( wczoraj sam byłem świadkiem próby urwania linki przez mlodzieńca.
bociek28 Napisano 2 Maja 2011 Autor Napisano 2 Maja 2011 a tak z innej beczki bo właśnie wsadziłem do aganga licznik z meridy a ze w meridzie nie było tarczówek to odległość szprychy od widelca była mniejsza a w gangscie jest wieksza i teraz pytanie czy magnez oraz czujnik muszą być na górze szprychy czy mogą być bliżej piasty?
Fenthin Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Nie ma to żadnego znaczenia. Licznik "liczy" obroty, a szybkość oraz dystans przelicza na podstawie tych impulsów i wprowadzonego obwodu.
Rulez Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Kończąc OT- głównym zadaniem Brunoxa jest usunięcie zabrudzeń zbierajacych się pod górna krawędzią uszczelek, więc to o czym napisałeś: Kurczę, a u mnie nigdy żadnych brudów spod uszczelek Brunox nie usunął, może dlatego, że mam porządne uszczelki moja gangsta jest juz w moich rekach:) 17 jest idealna optycznie wieksza niz wspominana merida 18 A niektórzy na forum imputują, że nikomu nie pomagam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.