Skocz do zawartości

[Rower] Scrapper ar2 2011 vs Author Agang gangsta 7.0

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

Miałem juz wybrany rower czyli gangsta 7.0 i było fajnie,dziś wstąpiłem do go sportu i zobaczyłem ich wyrób czyli sctappera ar2 2010 i teraz mam zagwozdkę który wybrać, jeżeli chodzi o osprzęt to chyba porównywalnie. Czyli scrapper alivio/deore, hamulec shimano amor suntour xcr-d. Agang sram x7/x7, hamulec tektro auriga comp, amor rst omega tnl(120mm)

Napisano

A czego potrzebujesz, Gangsta to rower typowo w teren, sprawdzi się na bezdrożach i ostrzejszych zjazdach oraz górskich wypadach i da przy tym sporo frajdy, Scrapper to rower na niziny, do jazdy w terenie ale stosunkowo łatwym.

Napisano

Dla mnie osobiście Gangsta, taki mam styl jazdy, lubię szybko zjechać i nie bać się, że przelecę przez kierownicę.

Która rama lepsza to złe pytanie, niewątpliwie na góry i las Gangsta, na asfalt Merida :)

Napisano

Ja kupuję scrappera. niewiem czemu każdy tak od niego ucieka i go krytykuje jeżeli to prawuie to samo co kross level a4

Napisano

hmm tyle że każdy sprzedawca twierdzi inaczej:) sklep meridy chwali meride sklep authora chwali gangste a go sport twierdzi ze scrapper ma dobry stosunek jakości do ceny czyli być może to co widać w miarę dobre i tym się chwalą ale już o sterach oraz suportach nie mówią nic:) gangsta wygląda trochę solidniej a że mam tez góry w planach dlatego scrapper zszedł na drugi plan:)tyle ze ostatnio wyczytałem ze merida ma dobre ramy i dlatego pytam o matts tfs xc 400d

Napisano

Jeśli chodzi o wytrzymałość, to praktycznie różnicy nie będzie, jeśli chodzi o zastosowanie roweru, każda dobra do czego innego, jak pisałem powyżej.

Napisano

Dziękuję za komplement. Ci, którzy tak piszą to nigdy nie kieli styczności z żadnm rowerem a cały czas każdemu na złość robią, by tego i tego nie brać. Tak samo jest z telefonami: Najlepszy telefon, a tacy jak pan mówią, że to chński badziew i jest niedobry.

Napisano

mierzyłem w sklepie meride 17 i 19 powiem szczerze ze rożnica była tylko w wysokości ustawienia siodełka tyle ze 17 wydawała się jakaś mała dostawała w połowie miedzy pasem a kolanami sprzedawca poradził że jezeli nie tylko gory ale tez las i asfalt to moze 19

Napisano

Różnica między rozmiarami jest też w długości górnej rury. Sam widzę, że 175cm to taki dziwny wzrost. Nie wiadomo czy 17" czy może jednak 19". Lepiej będzie, jeśli zmierzysz długość nogi (wewnątrz), to trochę lepszy wskaźnik, choć w przypadku takiego roweru raczej też optowałbym za 17".

@Onyxer Kupujesz 17" bo mniejszych nie ma, a nie dlatego, że się znasz, taka prawda. 17" to rama dla kogoś o wzroście +/- 170cm.

Napisano

mam tez meride w domu ktora ma ramę 18 tyle ze sytuacja jest na tyle dziwna że kiedy usiadę na siodełku które jest na max wyciągniete dotykam tylko palcami podłoża tyle że kierownica jest strasznie nisko wiec dlatego obawiam sie tej 17:)

Napisano

to moje google chyba zastrajkowalo bo wywalilo tylko polskie;/

własnie dokonałem pomiaru ramy meridy i wyszlo ze agang ma jeszcze mniejszą, obliczyłem tez rozmiar ramy według pewnej strony czyli długosc nogi razy 0,63 taka wartosc podano dla roweru gorskiego i wyszlo ze rama powinna mec 18,5 cala:)

Napisano

0,63 jest dla roweru crossowego, dla górskiego jest 0,57, zresztą z zaleceń Speca wychodzi 17" ;) .

Nie dokonuj pomiarów linijką tylko usiądź na te rowery, inaczej to jest teoretyczne pierdzielenie ;)

Oczywiście możesz brać 19", tylko najpierw się do niego przymierz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...